Dansker sælger heste over hele verden - og fordobler stort overskud

Helgstrand Dressage, der sælger dressurheste i verdensklasse, har næsten fordoblet deres overskud på et enkelt år, og lander det bedste resultat i virksomhedens historie.

68,5 millioner kroner.  Det er årets resultat hos Helgstrand Dressage, der med den 40- årige tidligere OL-medaljevinder og berider, Andreas Helgstrand i spidsen,  sælger dressurheste i til hele verden.

Resultatet er det bedste i virksomhedens ni-årige levetid. Sidste år lød overskuddet på 36,4, mio. kr. Årets resultat er altså tæt på en fordobling.

Virksomhedens egenkapital lyder pr. 30. juni 2017 på 249 mio. kr.

"Vi har bare fået endnu mere gang i forretningen", lyder svaret fra Andreas Helgstrand, da Landbrugsavisen ringer til ham og spørger ind til, hvordan man opnår et så imponerende resultat. 

Afkastningsgraden er steget fra 19,9 procent sidste år til 26,6 procent i det seneste regnskab.

Udvider i Tyskland og USA

Hos virksomheden i Vodskov har man heller ikke ligget på den lade side i år, hvor der bliver åbnet en base i Tyskland og i oktober offentliggjorde Andreas Helgstrand købet af en farm i Wellington i Florida med alle træningsfaciliteter og plads til 40 heste.

"Alt i alt har vi 250 heste i træning nu, hvor tallet var 150 sidste år. Vi er oppe på 60 ansatte nu", siger Andreas Helgstrand.

Han nævner også sine engagerede ansatte som en væsentlig årsag til virksomhedens succes.

"Jeg har nogle fantastiske medarbejdere", siger han.

Været modige

Lige fra begyndelsen har virksomhedens koncept været at sælge dressurheste i absolut topklasse til velbjergede kunder i hele verden. Og på ganske få år er det lykkedes, i en svær branche, at opnå et renommé, som en af de absolut bedste når det gælder indkøb af fremtidens dressurstjerner.

Andreas Helgstrand køber føl eller ungheste på auktioner eller direkte fra avlere, primært i Europa, og videreuddanner dem, hvorefter de sælges - ofte til to-cifrerede millionbeløb.

Han peger netop på, at hans gode varelager af kommende stjerner er det, der gør overskuddet muligt.

"Vi har været modige og har turde købe de allerbedste heste", siger han.

Ud over køb, salg og undervisning, har Helgstrand Dressage en hingstestation, hvor der er indtægter fra salg af sæd fra avlshingste, som samtidig er topsportsheste.

"Det er et godt markedsføringsvindue, men indtægterne udgør under fem procent af vores indtjening", siger han.

Risiko ved levende dyr

Ur- milliardæren, Charlotte Jorst, fortalte i Børsen 24. oktober om sit nylige køb af hesten Lorenzo fra Andreas Helgstrand. Udbudsprisen på vallakken var 22 mio. kr., som hun dog, ifølge interviewet forhandlede ned.

For et par dage siden kom det dog frem på diverse hestemedier at hesten er blevet skadet og er ude af sporten i mindst seks måneder.

Netop på grund af risikoen for skader er det modigt at lægge betydelige summer for føl og ungheste, der i alle årene, inden de for alvor får vist deres værd på dressurbanerne, er i risiko for at få trænings -eller boksskader.

Fordi uddannede dressurheste er i så høj kurs har Andreas Helgstrand dog mulighed for at beholde hestene i flere år indtil hesten har det rette uddannelsesniveau og en køber melder sig.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle