Dansk svinepris skubbet af europæisk førsteplads

Danmark er blevet smidt af førstepladsen når man kigger på de fem største svineproducerende lande i Europa.

Svinepriserne i Europa har fundet ro, og bunden ser umidelbart ud til at være nået for de europæiske noteringer. Det viser en oversigt fra tyske ISN.

Blandt de fem store europæiske svinenationer har tre uændrede priser i den seneste uge. Det gør sig gældende for Tyskland, Frankrig og Holland.

Der er dog sket en større ændring, når man kigger på listen over, hvem der betaler bedst i Europa.

I mange uger har danskerne fået den bedste betaling blandt de fem største svinenationer, men med sidste uges prisdyk på -30 øre i Danmark, og en lille prisstigning i Spanien, har Spanien nu overhalet Danmark og snuppet førstepladsen.

Spanien betaler nu 1,690 euro pr. kg, tæt fulgt af den danske notering på 1,678 euro pr. kg. Derefter følger Tyskland, Frankrig og Holland i nævnte rækkefølge.

Holland stadig truet af corona

I holland afventer man stadig at se udviklingen i coronainfektioner hos de hollandske slagterimedarbejdere.

I sidste uge blev 600 slagterimedarbejdere i Holland sendt i corona-karantæne, og lige nu menes en fjerdel af den totale hollandske slagtekapacitet at være lukket ned.

Belgien rykker også

Kigger man ud i resten af Europa er der alt fra faldende til stigende noteringer.

Belgien tager et stort spring med en stigning på 10 korrigerede cent og indhenter næsten den Hollandske, der lige nu står til 1,472 euro pr. kg.

Årsagen til denne store stigning er en stor efterspørgsel, som ligger over det udbud, der er til rådighed. Man må dog tage højde for, at den belgiske notering i europæisk sammenligning stadig ligger på et meget lavt niveau, og at den kun har været underbudt af det stærkt kriseramte Italien i den seneste tid.

Belgien er pga. afrikanske svinepest også begrænset i deres eksport af svinekød.

Også Storbritannien meldes om en mindre noteringsstigning.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle