Dansk vegetarisk forening: 70 pct. unge vil spise mindre kød

Vegetariske alternativer i kantinen er på især de unge danskeres ønskeliste, viser en måling lavet af Coop Analyse og Dansk vegetarisk forening.

Danskerne er modtagelige over for kødfrie måltider og vegetariske alternativer i offentlige køkkener. Det viser en ny måling lavet af Coop Analyse og Dansk vegetarisk forening, skriver de i en pressemeddelelse. 

Analysens resultater viser, at 44 procent danskere mener, at der bør være et vegetarisk alternativ i de offentlige kantiner. Blandt danskerne under 35 år, støtter 50 procent op om et grønt alternativ.

"Det er meget positivt, at der er opbakning blandt danskerne til, at de offentlige køkkener altid bør tilbyde et grønt alternativ. Vi tror, at det er bedst, at politikerne starter på den måde”, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

Han henviser til regeringens nyligt fremlagte lovforslag om to kødfrie dage om ugen i statslige kantiner. Det bør i følge foreningen ikke være tvang at spise grønt, men mere et valgfrit alternativ.

"Så kan det på sigt være, at der kan indføres vegetariske dage, men det er bedre at starte med en valgmulighed. På Randers Regionshospital og Bispebjerg Hospital er der altid en grøn valgmulighed, og her er en fjerdedel af de måltider, der spises, vegetariske”, siger Rune-Christoffer Dragsdahl.

Unge fylder mest på den grønne side

Selvom mange danskere er positivt stemte over for grønne måltider i analysen fra Coop og Dansk vegetarisk forening, er det den yngre målgruppe, der fylder mest på den grønne side.

70 procent unge svarer, at de vil spise mindre kød fremover. Der er desuden 28 procent unge, der svarer, at de allerede nu lever fleksitarisk - altså at de spiser mindre kød. Det samme gælder 16 procent af den resterende befolkning. 

"Det er fortsat især de unge, som driver udviklingen. Og det er stadig med klima og miljø som den mest udbredte motivation, men også sundhed og dyrevelfærd fylder meget”, siger Lars Aarup, analysechef i Coop.

Faktaboks

Analysens tal:

  • 44 pct. danskere vil have et grønt alternativ i offentlige køkkener. Det samme gælder 50 pct. unge.
  • 57 pct. danskere vil spise mindre kød fremover - det samme gælder 70 pct. unge.
  • 16 pct. danskere lever fleksitarisk - det samme gælder 24 pct. unge.
  • 38 pct. danskere mener, at det samlede kødforbrug i Danmark bør sænkes - 34 pct. er uenige.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle