DC-boss: Tican taber op mod 400 mio. kr.

Salget til Tönnies kommer til at koste Ticans ejere.

Tönnies, den formentlig kommende tyske køber af Tican, betaler efter Danish Crowns vurdering mindre end Danish Crown ville have gjort.

Aftalen med Danish Crown ville have været en fusion mellem to andelsselskaber, hvor Tican ville blive fusioneret ind i Danish Crown til en værdi svarende til egenkapitalen i Tican amba minus 50 mio. kr. Dermed ville andelshaverne i Tican opnå en betaling ved fusionen, som næsten svarede til egenkapitalen i Tican-koncernen, skriver Nordjyske.

Men når køberen er Tönnies vurderer Danish Crowns adm. direktør Kjeld Johannesen ifølge Nordjyske, at det økonomiske tab for Ticans andelshavere løber op ”i nærheden af 400 mio. kr."

Overfor avisen bekræfter Ticans adm. direktør Ove Thejls, at der er en betydelig forskel på den værdi, som Tican blev sat til ved fusion med Danish Crown, og den pris Tönnies forventes at betale Ticans andelshavere for aktierne i Tican A/ S.

Ove Thejls kalder det dog misvisende at tale om et tab for andelshaverne, da værdien af Tican fastsættes ud fra en forventet fremtidig indtjening og ikke ud fra størrelsen af den bogførte egenkapital.

”Det er ikke sådan, at de (andelshaverne, red.) har kunnet bogføre deres andel af vores oparbejdede reserver i deres personlige formue, så det er ikke dækkende at sige, at de har tabt noget,” siger Ove Thejls til Nordjyske.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle