"Dejligt at se på for både forbipasserende og høstmandskab"

Sommerblomster pryder siden af én af markerne hos Kristiansminde-Ellensminde

En stribe med sommerblomster.

Det pryder kanten langs vejen og marken i Odder i Østjylland. 

"Dejligt at se på for både forbipasserende og høstmandskab," forklarer Christian Pries Andersen, der ejer bedriften Kristiansminde-Ellensminde. 

Mejetærskeren er en 30 fods New Holland CX 860, der er i gang med sin 11. sæson. I tærskeren sidder Torben, der er fast mand i den, og som har afbrudt ferien et par dage for at høste. 

Traktoren fra Ford og vognen er fra starten af 90'erne, men er stadig i deres bedste alder ifølge Christian Pries Andersen. 

Maskinerne var i gang med vinterbyghøsten, da han fangede billede dem i aktion ved siden af sommerblomsterne. 

Opsigelses-chok ramte svineproducenter - nu skifter de fokus 10. december · 11:00

"Indtil videre er høsten gået fint uden udfordringer. Vinterbyggen er høstet fuldstændigt, men vi mangler stadig at fjerne lidt halm," forkalrer Christian Pries Andersen. 

Høsten endte med et udbytte på 7,7 ton pr. hektar og en vandprocent på 15%. 

Kristiansminde-Ellensminde driver ca. 240 hektar markdrift i et samarbejde mellem Christian Pries Andersen og hans far. derligere har de en svineproduktion med 700søer, salg af smågrise og opfedning af 12.000 slagtesvin. 

Med det indsendte billede deltager Christian Pries Andersen i Skyd høsten bedst, hvor han kan vinde en lagkage til hele høstholdet, men også har chancen for at vinde en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du deltage i konkurrencen? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg og vinterraps.
  • Mangler høst: Hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu