DLG kunne ikke sælge selskab - så nu lukkes det

DLG lukker datterselskab med frø, kerner og mel, mens ærteaktiviter er solgt fra.

DLG lukker datterselskabet DLG Ingredients og indstiller produktionen i Durup nord for Skive.

Beslutningen kommer, efter en årrække med underskud eller yderst beskedne overskud i selskabet, der omsatte i omegnen af 200 mio. kr. på at producere mel, handle med frø og kerner, samt aktiviterne inden for ærter.

Over de sidste fem år har DLG Ingredients samlet kostet DLG-koncernen 14,2 mio. kr. i underskud.

I efteråret i forbindelse med DLG’s arbejde på at »rydde op« i antallet af datterselskaber, forsøgte koncernen at finde en køber eller en partner til aktiviterne i selskabet, men altså uden held.

»Vi har siden efteråret arbejdet på at finde en partner med kompetencer og kræfter til at medvirke i en turn-around proces, for at ærteaktiviteterne kunne blive en fornuftig forretning. Desværre er det ikke lykkedes,« udtaler underdirektør i DLG og ansvarlig for DLG Food, Johanne Rønnow Olsen i en pressemeddelelse.

Ærteaktiviteterne er nu overdraget til det norske firma Vestkorn Milling, mens produktionen af mel, samt handel med frø og kerner allerede stoppede ved årsskiftet.

Resten af produktionen skal nu udfases over det næste halve år. Konkurrenten Valsemøllen har købt mølleriudstyret - men DLG vil fastholde grund og bygninger, der fremover skal bruges til tørreri og kornhåndtering.

HVis ikke lige DLG Ingredients lyder velkendt, så skyldes det, at selskabet kun har haft det navn siden 2014. Men faktisk går historien helt tilbage til 1947, hvor det hed Axel Toft Food A/S. I 2010 blev det en del af DLG-koncernen og ændrede navn til DLG Food Grain.

DLG Ingredients havde aktiviteter i hele Norden og solgte især til andre virksomheder indenfor brødindustrien som Kohberg og Lantmännen.

Ifølge DLG vil der blive afskediget omkring 20 medarbejdere i forbindelse med lukningen.

Emneord

DLG

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle