DLG vokser på både top- og bundlinje: Runder for første gang 2 milliarder

​​​​​​​Med en omsætningsfremgang på 1,3 mia. kr. samt et driftsresultat , der rundede 2,0 mia. kr. for første gang i selskabets historie, endte 2020 som et godt år for DLG-koncernen.

2020 var et år med fremgang for DLG. Koncernens omsætning passerede 51 mia. kr., og driftsresultatet (hvilket vil sige indtjening før renter, afskrivninger og skat) rundede for første gang 2,0 mia. kr.

Resultatet fra den primære drift landede på 1.071 mio. kr. mod 839 mio. kr. i 2019, hvilket er en fremgang på 28 pct. viser koncernens netop offentliggjorte regnskab.

Årets overskud steg dermed også fra 350 mio. kr. i 2019 til 601 mio. kr. i 2020. "De finansielle nøgletal blev endnu engang styrket", skriver koncernen i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelse af årsregnskaber.

Her fremgår det også, at det tyske marked fortsat udgør en væsentlig del af DLG-koncernens forretning. Med en omsætning på over 33 mia. kr., hvilket er 5 pct. højere end i 2019, og et driftsresultat der stiger med 8 pct. til 1,1 mia. kr., fortsætter DLG med at hente toplinje- og indtjeningsvækst i Tyskland, der er Europas største økonomi.

"Vi har i 2020 styrket vores markedsposition inden for alle tre forretningsområder gennem vores stærke tyske datterselskaber, der dækker de fleste tyske delstater. Det er således glædeligt at se den markante fremgang, vi gennem de senere år har haft i Tyskland. Vi forventer, at vi fortsat kan udbygge vores samlede styrkeposition på det tyske marked og derigennem skabe værdi for vores danske ejere", siger Kristian Hundebøll.

Med det positive resultat i regnskabsbogen har DLG også kunen sende den største overskudsdeklarering i DLG’s historie til andelshaverne. 

Agribusiness

Med et godt år for koncernens Agribusiness-selskaber fastholder DLG også sin position på det europæiske marked for grovvarer.

Den samlede omsætning blev 32,1 mia. kr., og der var en afsætningsmæssig fremgang på 7 pct.. Driftsresultatet (EBITDA) blev på 953 mio. kr., hvilket er på niveau med 2019.

I høsten kom afgrøder af høj kvalitet i hus, og det er en efterspurgt vare på verdensmarkedet. Samlet har DLG-koncernen eksporteret 4,6 mio. (+15 pct. ift. 2019) tons korn ud af koncernens havneterminaler i Danmark, Sverige, Tyskland, Baltikum og Polen, hvilket især har bidraget til omsætningsfremgangen.

Premix & Nutrition

Med en omsætning på 3 mia. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 175 mio. kr., svarende til en fremgang på 14 procent i forhodl til 2019, kom Vilofoss-gruppen i 2020 tilbage på vækstsporet med en pæn fremgang i både salg og indtjening.

Energy & Retail

Det har generelt været et godt år inden for forretningsområdet Energy & Retail, der har realiseret en fremgang i både omsætning og indtjening. Omsætningen gik op med 300 mio. kr. til i alt 16,3 mia. kr., mens driftsresultatet (EBITDA) blev på 874 mio. kr., hvilket er en fremgang på 10 procent i forhold til sidste år.

Igen i år leverer det tyske team, der tegner sig for størstedelen af aktiviteterne inden for Energy & Retail, rekordresultater i såvel energi- og byggemarkedsdivisionen.

Forventninger til 2021

Også 2021 byder på vækst og fart for DLG koncernen, melder Kristian Hundebøll.

”2021 tegner til at blive et spændende år for DLG som koncern, hvor vi skal i mål med vores koncernstrategi og samtidig sætte endnu mere fart på vores arbejde med bæredygtige produkter og løsninger. Men det er også et år, hvor en række eksterne faktorer kan påvirke den verden, vi driver forretning i", siger Kristian Hundebøll.

Selvom udrulningen af vacciner er påbegyndt, er det svært at spå om, hvordan pandemien udvikler sig i løbet af året, og hvilken påvirkning det vil have på verdensmarkedet og -økonomien. Dertil kommer en række handelspolitiske og økonomiske faktorer, der ligesom afrikansk svinepest og fugleinfluenza kan få indflydelse på markedsudviklingen. Vi fastholder dog den strategiske og indtjeningsmæssige kurs, vi har sat,” siger han.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle