DMI varsler op til 29 grader

I nat indtager sommervarmen landet. På vejen ind strejfes den vestlige del med skyer og lidt regn, inden det bliver tørt.

DMI varsler en periode med varmt sommervejr til hele landet, som starter fra i morgen, onsdag. Inden da skal vi lige have overstået en dag med lidt køligere temperaturer.

"I dag har vi lidt kølig luft over os med ganske få byger, men det er ved at ændre sig, fordi landet i aften og i nat får en varmefront ind over Jylland fra vest. Den strejfer lige den vestlige del af landet med skyer og lidt regn", siger Bolette Brødsgaard, vagtchef i DMI.

Herefter går vi så ind i en tid med varmere vejr, som allerede onsdag i indeværende uge giver temperaturer på 20-25 grader. Selvom det i prognoserne ser overvejende tørt ud, kan det dog ikke udelukkes, at der kommer lidt byger, siger vagtchefen. 

"Vi forventer ikke, at det er mange byger, men med varmen kan det selvfølgelig godt blive tordenbyger. Det bliver dog mest af alt tørt, så man skal ikke gå og frygte regnen", siger Bolette Brødsgaard.

Kraftig vind og brandfare

Vinden starter med at være kraftig i nat og noget af i morgen, hvor den bliver jævn til frisk og hård ude ved kysterne. I løbet af i morgen stilner vinden dog af igen, så vi bør ikke få et vejr, der blæser ting og gnister rundt.

"Nogle steder skal man alligevel være opmærksom på brandfaren, der er nemlig ikke faldet nedbør alle steder, så det kan godt være tørt og let antændeligt", siger Bolette Brødsgaard.

I løbet af torsdag, fredag, lørdag og søndag stiger temperaturerne helt op til 29 grader mange steder i landet. Nattetemperaturerne følger med og kan nogle dage være på op til 16-18 grader.

Varmen følger også pænt med ind i næste uge. I følge langtidsmeteorolog i DMI Mette Zhang byder næste uge også på det høje temperaturer på op til 28 grader - dog med enkelte småbyger med 5-9 mm fordelt på uge 33 henover landet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle