Dyresex nu forbudt - kun Liberal Alliance stemte imod

Fødevareministeren jubler - Liberal Alliance kalder det signalpolitik.

Tirsdag vedtog Folketinget en lov mod dyresex, og fødevareminister Dan Jørgensen (S) var ikke sen til at juble på Facebook.

»Det lykkedes! Mit forslag om at forbyde dyresex i Danmark er netop blevet vedtaget! Tak for støtten og del gerne det glade budskab!,« skrev han.

Loven blev vedtaget af et flertal i Folketinget, hvor Liberal Alliance og Enhedslisten stemte imod. Og det var Mette Bock, Liberal Alliance heller ikke sen til at kommentere på Facebook.

»Jeg gentager lige: LA stemmer i denne uge imod den populistiske lov, der skal forbyde dyresex, fordi dyrene allerede er beskyttet mod overgreb i dyreværnslovens paragraf 1. Her står der klart og tydeligt, at dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe. Loven er ren signalpolitik.«

Rammer ikke eksporten

LandbrugsAvisen skal understrege, at loven ikke får betydning for hverken svineproduktionen eller kalveproduktionen, da det fortsat er tilladt for dyr at have sex med hinanden, således at køerne kan få kalve og søerne smågrise. Med dyresex forstås sex mellem mennesker og dyr. Rent sprogligt kunne det altså lige så logisk hedde menneskesex. Men loven mod dyresex er en del af dyreværnsloven og forklarer detaljeret, at det er »et forbud mod seksuel omgang eller seksuelle handlinger med dyr. Bestemmelsen omfatter alle personer og ikke kun dyrets ejer.

Der kan dog være smuthuller i loven:

»Undtaget fra bestemmelsen er dog bl.a. handlinger, som har veterinærmedicinsk eller zooteknisk årsag.«

Emneord

dyrevelfærd

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle