Dystre toner på årsmøde for Østlige Øers Landboforeninger

Ingen kender slutdatoen for corona-epidemien, - hvis den overhovedet kommer, sagde Povl Fritzner i sin beretning på årsmødet.   

"Under den kolde krig var det antallet af kampvogne og mellemdistanceraketter, der afgjorde hvilken stat, der var den stærkeste. I dag er det kort fortalt den stat med flest iltapparater, der klarer sig bedst", sagde Povl Fritzner, formand for Østlige Øers Landboforeninger i sin beretning ved årsmødet i Østlige Øers Landboforeninger.

"Fra den ene dag til den anden kom der fra en uhumsk markedsplads i en fjern kinesisk provins en epidemi i et omfang, der har slået verdens stærkeste økonomier ud af kurs og bragt nogle af de stærkeste stater i undtagelsestilstand. Ingen kender slutdatoen for epidemien, hvis den overhovedet kommer", sagde ØØL-formande, som kaldte corona for en "ansigtsløs fjende", som ingen kender konsekvenserne af,  hverken de dødelige, økonomiske eller sociale.

" Vi var ikke forberedt på den slags krig med værnemidler, håndsprit, social afstand, et samfund i karantæne og en økonomi på vej mod nul", lød det dystert i Povl Fritzners beretning.

Mink i coronastormvejr

Povl Fritzner kom også ind på 'corona-stormvejret', som har ramt minkbranchen.

"I Nordjylland skal 3-4 mio. mink aflives. Presset er både umenneskeligt og økonomisk en katastrofe for den enkelte minkavler, der må se hele sit livsværk forsvinde fra den ene dag til den anden. Fagligheden bag beslutningen om nedslagtningen er svag, ja den har måske aldrig været der". 

Måger spiser med mink

Povl Fritzner undrede sig over, hvorfor fokus så entydigt er på mink.

"Minkfarmene er åbne staldanlæg. Tusinder og atter tusinder af måger og andre fugle svæver over farmene og spiser sammen med minkene de rester, der falder ned gennem nettene. Fuglene må altså også være inficeret med corona. Reelt set er der smitte overalt, og derfor skal danske minkavlerne holdes totalt økonomisk skadesløse", sagde ØØL-formanden.

Indtil dato har der ikke været registret udbrud af corona på minkfarme i det Østdanske, tilføjede han.  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle