Efter melding om fusion: LandboSyds administrerende direktør stopper

LandboSyds administrerende direktør, Sune Aagot Sckerl, har valgt at fratræde sin stilling med udgangen af juni måned. En intern afløser er fundet.

I en pressemeddelelse oplyser LandboSyd, at direktør Sune Aagot Sckerl har valgt at fratræde sin stilling med udgangen af juni måned.

Meldingen kommer kort tid efter, at fusionsplanerne mellem LandboSyd, Kolding Herreds Landbrugsforening og SLF blev meldt ud.

I en pressemeddelelse oplyser LandboSyd, at Sune Aagot Sckerl i det tidlige forår 2023 meddelte LandboSyds formandskab, at han ikke ønskede at blive betragtet som kandidat som direktør for den nye fusionerede enhed.

Den nye bestyrelse vil snarest gå i gang med at finde en ny direktør, hvis fusionen stemmes igennem på generalforsamlingerne.

I den mellemliggende periode vil afdelingschef for økonomi, Anders Peter Frederiksen, overtage ansvaret for LandboSyd.

Henrik Jessen, formand for LandboSyd siger:

- Sune har leveret alt det, vi forventede, på kortere tid end forventet. Det var blandt andet et klogt, og anderledes, træk, at etablere et kontor i Odense og dermed udvide LandboSyd geografiske virke. Det er noget af det, der sker, når der kommer friske øjne på fra en anden branche, siger han og fortsætter:

- Stort fokus på god ledelse og medarbejdernes trivsel har skabt flotte resultater, også økonomisk, og det er bestyrelsen meget tilfredse med. Vi takker Sune for et rigtig godt samarbejde, og vi er sikre på, at andre virksomheder vil få gavn af Sunes ledelsesmæssige og strategiske kompetencer, siger formand for LandboSyd, Henrik Jessen.

Afgående formand: Rigtigt at fusionere

Sune Aagot Sckerl blev hentet fra HedeDanmark A/S i det sene efterår 2019 med henblik på at skabe og eksekvere en ny visionær strategi, som kunne række frem til 2024.

Det var, oplyser LandoSyd, fra bestyrelsens side et bevidst valg at ansætte en person der kom med ideer og visioner udefra.

I pressemeddelelsen lyder det videre, at det var et klart mål i LandboSyds strategi, efter formandsskiftet i juni 2021, hvor Henrik Jessen vandt et kampvalg over den mangeårige formand Mogens Dall, at være nysgerrig på muligheden for at skabe stærkere rådgivertilbud og forening via samarbejder.

De sondringer gjorde, at Landbrug & Fødevarer Syddanmark opstod som fælles politisk sekretariat. Og vejen derfra og til et fælles ønske om fusion har været hurtig - og det er nu den vej, man ønsker at gå med KHL og SLF 

Fra Sune Aagot Sckerl lyder det, at set fra hans stol er det helt rigtigt at forsøge at fusionere virksomhederne og derigennem skabe en endnu stærkere virksomhed, som vil kunne rådgive bredere og samtidig tilbyde mere specialiseret rådgivning.

- Min beslutning om at fratræde handler helt professionelt om, at jeg ikke anser min profil som den rette til at skabe systemisk såvel som driftsmæssig integration af de tre virksomheder. Jeg blev ansat som direktør for LandboSyd, og jeg stopper som direktør for LandboSyd. Jeg har på alle mulige måder været glad for samarbejdet med medarbejdere, kunder, medlemmer og ikke mindst med formanden og resten af bestyrelsen, siger Sune Aagot Sckerl. 

/ege

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle