Efter tilbagetrækning i foråret: Naturmælk nu klar med ny aktionsmælk

Mælkebevægelsen kommer ny aktionsmælk fra Naturmælk til at hedde. Samtidig nedtones det klimaneutrale.

Efter Naturmælk i foråret måtte trække sin "klimaneutrale" mælk tilbage efter kritik fra flere miljø- og klimaorganisationer er det sønderjyske andelsmejeri nu klar med en ny udgave af særmælken.

"Økologisk Gårdmælk" med betegnelsen "mælkebevægelsen" kommer mælken til at hedde.

Mælkebevægelsen Naturmælk

Ligesom ved forårets lancering lægges der også denne gang 1 krone ekstra på butiksprisen, der skal gå direkte til tiltag på bæredygtig og klima-området hos Naturmælks landmænd.

Ifølge Naturmælks hjemmeside lanceres mælken i denne uge. Det sker i Føtex og Bilka som minimælk under Naturmælk-brandet, samt i Netto under Løgismose-brandet. Alle i minimælk-udgave.

Både på kartonen og på hjemmesiden om den særlige gårdmælk er der lagt mere vægt på, at der både er tale om dyrevelfærd, bæredygtighed og klima frem for den første version, hvor det primært handlede om klima.

Mælken kommer i ørste omgang udelukkende kommer fra formand Jens Kroghs landbrug Kroghsminde i Ølgod, der har såvel biogas som vindmøller opsat.

Det betyder, at der max laves 3.500 liter mælk dagligt - men Naturmælk melder, at der kan laves meget mere, hvis efterspørgslen er til det.

Andre andelshavere kan dog også kvalificere sig som leverandører, hvis de opfylder følgende:

- Gennemfører en klimahandlingsplan og forpligter sig til aktivt at reducere klimabelastningen.

- Skal være godkendt til 3-hjerter i statens dyrevelfærdsordning.

- Gården skal være godkendt af Dyrenes Beskyttelses mærkningsordning.

- Gården skal skal tiltag for øget biodiversitet.

- Landmand skal deltage i staldskole eller udviklingsgruppe.

- Landmand skal deltage aktivt som ambassadør.

Ud over de seks obligatoriske krav er der en række valgfrie muligheder om skovlandbrug, alternative dieselkilder, socialt ansvar, dansk foder, oprettelse af vandhuller eller livskvalitet, der kan tilvælges.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle