Esben Lunde Larsen ny miljø- og fødevareminister

Ulla Tørnæs overtager Lunde Larsens post som uddannelses- og forskningsminister, oplyser statsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vælger at bruge Eva Kjer Hansens (V) afgang som miljø- og fødevareminister til at lave en mindre rokade.

Den nuværende uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen (V), er udnævnt til ny miljø- og fødevareminister. I stedet for Esben Lunde Larsen bliver Ulla Tørnæs (V) udnævnt til ny uddannelses- og forskningsminister.

Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

"Ny miljø- og fødevareminister bliver Esben Lunde Larsen, og ny uddannelses- og forskningsminister bliver Ulla Tørnæs, som jeg har valgt at kalde hjem fra Europaparlamentet.

Det betyder, at Morten Løkkegaard udtræder af Folketinget for på ny at blive medlem af Europaparlamentet, og at Jakob Engel-Schmidt kommer i Folketinget igen," skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Det, der lignede en udskiftning af én minister, er dermed blevet til en større omfordeling af posterne i Venstre - både på ministerholdet, i Europaparlamentet og i folketingsgruppen.

Der har været spekuleret i, at Esben Lunde Larsen ville blive flyttet væk fra posten som uddannelses- og forskningsminister, fordi han er kommet i problemer efter plagiat-beskyldninger.

Esben Lunde Larsen har afvist beskyldningerne, og sagen er ikke afsluttet endnu.

Praksisudvalget på Københavns Universitet er i øjeblikket ved at undersøge Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling, efter at der er blevet fundet fem eksempler på plagiat og selvplagiat i den akademiske opgave.

Ministeren bad efter rygter og skriverier i pressen Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet undersøge afhandlingen, hvorefter fakultetet har sat udvalget på sagen.

Kæmpe russisk svineproducent ramt af afrikansk svinepestSvin 13. december · 07:41

Hvis det viser sig, at Esben Lunde Larsen har gjort sig skyldig i plagiat, vil det være meget svært at fortsætte på posten som uddannelses- og forskningsminister.

Sagen vil dog måske få mindre opmærksomhed, hvis han ikke længere er i spidsen for forskningsindsatsen i Danmark.

På Facebook skriver Esben Lunde Larsen efter meddelelsen fra Lars Løkke Rasmussen:

"Takker for statsministerens tillid og udnævnelse til ny minister. Det er en meget spændende opgave - ikke mindst når man som jeg har siddet i begge udvalg i Folketinget. Glæder mig til samarbejdet med de politiske partier. Er nu på vej til Amalienborg. God dag til jer alle," skriver Esben Lunde Larsen.

Efter præsentation for Dronningen sagde den nye minister foran Amalienborg til den forsamlede presse:

"Landbruget er noget der har interesseret mig i mange år, så jeg glæder mig bestemt til at starte."

 

 

/ritzau/

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu