Eva Kjer: De to ministerier er ligeværdige

Eva Kjer Hansen, ny miljø- og fødevareminister, understregede ved overdragelsen i Miljøministeriet, at det er to ligeværdige ministerier, der lægges sammen.

»Det kan godt være, at den fysiske sammenlægning finder sted i Fødevareministeriet, men det er ikke udtryk for, at Miljøministeriet bliver lagt ind under Fødevareministeriet. Det er to ligeværdige ministerier, der nu skal samarbejde om at finde løsninger,« sdagde Eva Kjer Hansen.

Skal gå hånd i hånd

»Det er helt afgørende, at tingene går hånd i hånd: At vi både værner om natur og miljø - samtidig med, at vi tænker ind, hvordan vi får plads til produktion, vækst og arbejdspladser. Jeg ved, det kan blive godt,« sagde Eva Kjer Hansen.

Stort arbejde venter

Eva Kjer Hansen fastslog samtdig, at der venter medarbejderne i de to ministerier »et kæmpe arbejde«.

»Der ligger en rigtig lang opgaveliste foran os: Noget af det første, der skal leveres på, er landbrugspakken. Så er der Naturplan Danmark, ammoniakkrav og så videre og så videre,« lød det energisk fra den tiltrædende Miljø- og fødevareminister, mens Miljøministeriets ansatte lyttede til det hele med uudgrundelige miner.

Udvalg lægges sammen

Eva Kjer Hansen glædede sig samtidig ved udsigten til at Folketingets udvalg for Fødevarer og for miljø lægges sammen til ét.

»Med den beslutning undgår vi en masse samråd om samme emner og sparer meget arbejdstid,« sagde hun, mens Dan Jørgensensen nikkede heftigt og samtykkende.

Fik Meyer-kursus

Eva Kjer Hansen havde også en gave med til den madinteresserede men angiveligt ikke praktiserende kok Dan Jørgensen: En billet til et madkursus hos Claus Meyer,

»Vi har haft mange gode drøftelser om gastronomi, men som jeg har forstået det, gør du dig ikke dig personligt gældende på området. Derfor får du denne billet, så du kan lave de helt rigtige hotdogs.«

Emneord

Eva Kjer Hansen

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle