Eva Kjer: Jeg vil respektere afstemning om mistillid

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) siger, at hun vil følge Folketingets beslutning, hvis et flertal stemme for et mistillidsvotum.

Det siger hun fra folketingssalen, hvor hun torsdag eftermiddag debatterer landbrugspakken og lovforslag 68, der handler om gradvis udfasning af de reducerede kvælstofnormer.

Konservative har sagt, at de vil stemme for mistillidsvotum til hende. Det er først onsdag næste uge, at mistillidsvotumment formelt kan fremsættes i Folketinget. Grundloven siger, at en minister ikke kan blive siddende, hvis Folketinget har erklæret mistillid til Eva Kjer Hansen.

Spørgsmålet har været, om Lars Løkke Rasmussen vil udskrive valg i stedet for at afskedige Eva Kjer Hansen som minister. Hvis hun selv træder tilbage, skal han ikke træffe beslutningen selv.

Oppositionens politikere undrer sig over, at hun ikke træder tilbage med det samme, når Konservative har sagt, at de vil stemme for mistillidsvotum. Eva Kjer Hansen afviser dog, at hun bør træde tilbage allerede nu.

Eva Kjer Hansen siger, at hun står ved tallene, der har været fremlagt.

Risikabelt at vente med gårdsalg til efter 2019 16. november · 06:55

"Der er ikke fiflet med nogle tal. Der er ikke fremlagt forkerte tal. Jeg har ikke manipuleret med nogle tal," siger hun fra Folketingets talerstol.

"Jeg synes, at det er ærgerligt at forløbet med fnidder, når omstændighederne er, at bundlinjen får et plus for miljøet og fødevaresektoren," siger hun.

Hun kom - ligesom på samrådet tirsdag - med en beklagelse.

"Fremover skal alle tabeller, vi laver, være selvforklarende," siger hun.

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu