Eva Kjer på Facebook: Vi knokler for ekstra kvælstof

Eva Kjer Hansen svarer igen på kritik Centrovice-næstformand.

Både hos Landbrugsavisen.dk og Effektivt Landbrug har lydt kritik af, at regeringen ikke endnu har gennemført 16-punktsplanen.

Det er Torben Lyngsøe Poulsen, næstformand i Centrovice, der i en kommentar har kritiseret en minister, han frygter er blevet bovlam i mødet med embedsværket.

Men det passer ikke, lyder svaret fra Eva Kjer Hansen i en kommentar på Facebook.

"Ministeriet summer, og mine folk knokler," skriver ministeren.

"Jeg forstår godt, at man som landmand kan blive utålmodig, for der er med 16-punktsplanen lagt op til markante forbedringer af landbrugets vilkår. Forbedringer, som landbruget vel at mærke har trængt til og efterspurgt længe. Jeg så også gerne 16-punktsplanen gennemført for længst."

"Men ligesom landbruget er afhængigt af vind og vejr, er lovgivningen afhængig af det politiske klima. Her skal man være opmærksom på to ting:

1. Der skal 90 mandater til et flertal, og dem har partierne bag 16-punktsplanen ikke alene. Derfor skal støtten findes, og den forhandler man sig til.

2. Det er Folketinget, ikke den enkelte minister, der vedtager landets love. Folketinget åbner første tirsdag i oktober, og først her begynder lovgivningsarbejdet – og det kan man altså ikke tvangsmodne"

Bæredygtigt Landbrug har dog anført, at kvælstofreduktionen blev indført administrativt på baggrund af en politisk aftale - men ikke i lovgivning. Derfor mener Bæredygtigt Landbrug, at regeringen administrativt kan fjerne reduktionen igen.

Landbrugsavisen.dk arbejder på  at få en kommentar fra Miljø- og Fødevareministerien.

 


 

 

Fra det øjeblik, jeg blev miljø- og fødevareminister, begyndte arbejdet med at gøre VKO’s 16-punktsplan til virkelighed....

Posted by Eva Kjer Hansen on 13. august 2015

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle