Fødevarestyrelsen beslaglægger juleænder ved Esbjerg

Der er solgt omkring 100 stykker fjerkræ fra en jysk ejendom, der ikke må sælge eller slagte fjerkræ. Derfor bør købere af fjerkræet skille sig af med kødet, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Hvis du allerede har købt juleand eller gås, og gør dine indkøb nær Esbjerg, så bør du kontrollere oprindelsen af dit købte fjerkræ.

Efter et forbrugertip har Fødevarestyrelsen nemlig beslaglagt mere end 200 gæs, kalkuner og juleænder på adressen Kilegårdsvej 1 ved Esbjerg.

Det skriver Fødevarestyrelsen på deres Facebook-side.

På baggrund af oplysninger fra ejeren af ejendommen, vurderer Fødevarestyrelsen, at der er solgt mindst 100 stykker fjerkræ uden de lovpligtige tilladelser til at slagte og sælge fjerkræ.

De mere end 200 fjerkræ i ejendommens frostrum manglede endvidere datomærkning, ligesom ejeren ikke havde gennemført den lovpligtige egenkontrol og risikovurdering af aktiviteterne i sin fødevarevirksomhed.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt juleænder og andet fjerkræ fra ejendommen til enten at kassere dem eller levere dem tilbage til producenten.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle