Filippinerne lukker for import af tysk svinekød

Efter en leverance fra Tyskland var blandet med polsk kød, har Filippinerne lukket midlertidigt for importen.

Det filippinske landbrugsministerium har beordret et midlertidigt stop for import af svinekød fra Tyskland. 
Det skriver det filippinske medie Rappler

Stoppet kommer efter at filippinske myndigheder opdagede, at en sending svinekød fra Tyskland var blandet med 250 kilo svinekød fra Polen. Et land der er ramt af afrikansk svinepest. 

Landbrugsminister Emmanuel "Manny" Piñol annoncerede forbudet på sin Facebookside den 3. juli.

Selv om kun en enkelt tysk eksportør, Pro Food GmbH, er involveret i sendingen, har filippinske myndigheder vurderet sagen til at være alvorlig nok til helt at suspendere alt import af svinekød fra Tyskland. 

”Doktor Ronnie Domingo fra det såkaldte dyreindustrisministerie siger, at det er en seriøs overtrædelse, der giver grundlag for at forbyde import af alt svinekød fra Tyskland”, udtaler Emmanuel Piñol. 

I sit facebookopslag skriver han yderligere at ”forud for denne hændelse er der sket fejl i det tyske inspektionssystem, der skal sikre at sikre fødevarer eksporteres til det Filippinske marked”.

Forbuddet gælder så længe myndighedernes undersøgelse står på. 

Kød der allerede er undervejs til Filippinerne vil blive lukket ind i landet efter en grundig inspektion. 

I et brev til det filippinske landbrugsministerium undskylder Pro-Food GmbH for ved en fejl at have afsendt de 26 kasser polsk kød sammen med det tyske kød.

De forklarer at det er en menneskelig fejl der ligger til grund, og at de vil optrappe deres interne kontrol for at undgå lignende fejl i fremtiden. 

Ifølge Danske Svineproducenter kan importstoppet få konsekvenser for de tyske noteringer, idet Filippinerne er det næststørste eksportmarked for tysk svinekød.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle