Flere dyrlæger formentlig forgiftet med kulilte efter minkaflivninger

Flere dyrlæger er potentielt blevet forgiftet med kulilte efter de hjalp med aflivningen af de danske mink. Dyrlægeforeningen peger på at tidspresset har været en faktor.

Det viser sig, at flere dyrlæger har taget skade af den kulilte, der er blevet brugt i aflivningskasserne under aflivningen af de omkring 15 mio. danske mink.

Når aflivningskasserne åbnes spredes kulilten, der i værste tilfælde kan være dødeligt at indånde for meget af.

Ifølge Berlingske har minimum én dyrlæge været forgiftet med det livfarlige kulilte, mens fem andre har udvist væsentlige symptomer på kulilteforgiftning. Sagerne er meldt til Arbejdsskadestyrelsen.

Ifølge Dyrlægeforeningen er det især tidspresset og det kaotiske forløb, der har betydet ulykker:

"Aflivningen blev forceret igennem, og materiellet og dyrlægerne var hele tiden under pres. Så når det skal gå så stærkt, er det naturligt, at man begynder at gå på kompromis med sikkerheden", vurderer Helle Slot, dyrlæge og medlem af hovedbestyrelsen i Den Danske Dyrlægeforening til Berlingske.

Fødevarestyrelsen beklager sagerne, men mener ikke, at det er tidspresset der har været skyld i ulykkerne.

Den Danske Dyrlæge foreningen var allerede tidligt ude med en advarsel om det hårde arbejdspres på dyrlægerne under aflivningerne.

"Vi er klar over, at dyrlægerne, der er involveret i aflivningen af mink, arbejder under voldsomt pres, hvilket vi er i løbende dialog med Fødevarestyrelsen om", skrev dyrlægeforeningen allerede den 5. november, altså dagen efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) igangsatte aflivningen af alle mink.

Emneord

coronavirus mink

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle