FMC Corporation og DTU modtager millionstøtte til at udvikle biologiske løsninger

FMC og DTU har fået støtte af Innovationsfonden til et projekt om at udvikle mikrobielt baserede biologiske løsninger til plantebeskyttelse. 

FMC Corporation og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har modtaget 26 mio. kr. i støtte fra Innovationsfonden.

Støtten skal gå til de to parters fælles projekt ”Smarter AgroBiological Screening (SABS)”, hvis formål er at forbedre teknologier til at finde og udvikle mikrobielt baserede biologiske løsninger til plantebeskyttelse. 

Det skriver de i en fælles pressemeddelelse.

FMC og DTU Bio-engineering vil udvikle et ny screening af mikroorganismer ved at kombinere blandt andet laboratoriebaseret evolution og kunstig intelligens.

Projektet har fokus på at finde og udvikle nye såkaldte biofungicider til bekæmpelse af væsentlige svampesygdomme i korn. 

"FMC er beæret over at modtage støtte fra Danmarks Innovationsfund og ser frem til samarbejdet med DTU Bioengineering", udtaler Bénédicte Flambard, Global Director, FMC Plant Health, i pressemeddelelsen.

"I takt med at vi fortsætter med at investere i og udvide vores portefølje af biologiske løsninger, forpligter vi os til at tilbyde landmændene innovative, bæredygtige teknologier. Ved at kombinere automatisk læring og data fra high through-put screening og in planta-studier kan vi hurtigere finde nye biologiske løsninger til plantebeskyttelse", fortsætter Bénédicte Flambard.

DTU har ekspertise inden for mikrobiologi, genomik, metabolomik, automation og kunstig intelligens. Universitet råder over en stor og mangfoldig samling af mikroorganismer, som vil indgå i projektet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle