Formand for minkavlere: Ny risikovurdering må bane vejen for minkavl

Det midlertidige forbud mod minkavl skal ophæves, lyder det fra Danske Minkavlere, der også peger på, at faren ved den såkaldte cluster-5-variant var stærkt overdreven.

Den nye risikovurdering fra SSI og Dansk Veterinær Konsortium angiver gode og umiddelbart håndterbare måder at sikre en minkbestand mod smitte med Covid-19, og derfor skal de midlertidige forbud mod minkavl ophæves.

Sådan lyder det fra Tage Pedersen fra Danske Minkavlere i en pressemeddelelse.

- Covid-19 er ikke længere en samfundskritisk sygdom, og med den nye risikovurdering må politikerne igen åbne for minkavl i Danmark. SSI’s vurderinger af faren ved Cluster-5 mutationen var stærkt overdreven, og hele den angstprægede tilgang fra SSI må samfundet lægge bag sig, siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere.

Minkerhvervet i Danmark var verdensledende, men erhvervet kommer ikke tilbage i samme omfang, idet kun 15 minkavlere er kommet i dvaleordning, lyder det fra Danske Minkavlere.

15 avlere får brug for hjælp

Det betyder, at de kan åbne deres minkgård igen, mens langt hovedparten har søgt om erstatning for endelig nedlukning.

- De 15 avlere, som har modet og lysten til at starte igen, bør selvfølgelig ikke mødes med nye forhindringer. De har brug for opbakning, siger Tage Pedersen.

Tage Pedersen glæder sig desto mere over, at flertallet af danskere i en spritny måling går ind for fortsat minkavl i Danmark. I meningsmålingen fra Epinion udført for Altinget siger 47 procent nemlig ja til, at erhvervet skal genopstå. En mindre del er imod, mens 16 procent svarer ved ikke.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle