Forstander til L&F: Holdstørrelse siger intet om kvalitet

Forstanderen fra Kjærgaard Landbrugsskole mener ikke, at L&F skal blande sig i holdstørrelser for Agarøkonomger.

»Det vi vil måles på er kvalitet. 20 elever på holdene siger ikke noget om, hvor gode de er. Hvis der endelig skal være en bundgrænse, så må det være skolerne, der sætter den«.

Sådan lyder det fra Kaj Abrahamsen, forstander på Kjærgaard Landbrugsskole, efter at Landbrug & Fødevarer i LandbrugsAvisen i dag har været ude med en løftet pegefinger om, at skolerne skal lade være at lave små hold. Der bør mindst være 20 elever på Agrarøkonom-holdene, ellers må skolerne henvise til hinanden.

»Som skoler må vi vel selv om, hvordan vi bruger de penge, vi har, for eksempel til mindre hold med agrarøkonomer. De er vigtige for skolen, for det giver faglig sparring at undervise og have sådan nogle elever på skolen«, siger han.

Han mener sagtens, at skolerne kan sikre en god undervisning på de små hold. For eksempel ved at udvikle fjernundervisning og webinarer, hvor modtager undervisning fra andre skoler i fag, hvor de har den største ekspertise. Det er ikke ukendt på andre uddannelser.

»L&F har en gammeldags pædagogisk tænkning i forhold til holdstørrelse«, siger han.

Ifølge Kaj Abrahamsen er eleverne ikke så mobile, som L&F tror, når de siger, at eleverne bare kan rykke sammen på færre skoler.

»Hvis halvdelen skulle køre til Dalum eller Nordjylland, så ville de ikke tage uddannelsen. Så er de ikke til rådighed for erhvervet på samme niveau«, fastslår han.

Mange af agrarøkonomeleverne er gift eller etableret, og der er grænser for, hvor langt, de vil køre hver dag.

 

Læs mere i LandbrugsAvisen om L&F udmelding til skolerne i dag torsdag den 1. marts

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle