Gods med 800 hektar sat til salg efter 185 år i familiens eje

Kongsdal Gods med godt 800 hektar er sat til salg.

Det historiske gods Kongsdal fra 1100-tallet er sat til salg.

Det fremgår af godsets hjemmeside. Det er ejendomsmæglerfirmaet Aage Olsen, der har fået godset til salg.

Hovedbygningen på Kongsdal Gods i de senere år har gennemgået betydelige moderniseringer og i dag fremstår som et klassisk, moderne gods på godt 800 hektar landbrug, hvoraf de 260 hektar er skov, hvorfra der er brændesalg og slag ridekort. Der er desuden udlejning og jagt. Godsets markbrug drives i fælleskab med Dansk Landbrugs Management.

Kongsdal Gods har en lang historie. Oprindeligt var det en del af biskop Absalons arvegods. Det skænkede han i 1180 til Sorø Kloster, som opførte en ladegård på stedet. 

Siden har gården blandt andet været ejet af Marsk Stig Andersen, som i 1286 blev dømt for kongemordet på Erik Klipping i Finderup Lade. 

Kong Frederik den 2. gav godset til Peder Reedtz, hvorefter Kong Frederik den 3. tog over og ændrede navnet fra Tygestrup til Kongsdal.

De nuværende ejere Estrup kom til i 1835, da Etatsråd Hector Frederik Estrup købte Kongsdal Gods.

Efter 185 år er det imidlertid slut.

"Min familie har igennem mange generationer været tilknyttet lokalområdet, som vi altid har været glade for at være en del af. Men nu er det tid til, at Kongsdal skal have nyt blod, så det kan drives videre som land- og skovbrugsvirksomhed. Vores børn er i fuld gang med studier og karrierer inden for andre områder end landbrug, og derfor er de ikke interesserede i at drive Kongsdal videre, hvilket vi har fuld forståelse for. Så selvom det er et stort skridt at sætte ejendommen til salg, glæder vi os alle til vores fremtidige liv", siger Hans Iakob Estrup, der allerede ved overtagelse af godset efter sin far drøftede netop den mulighed.

Prisen på Kongsdal Gods er ikke oplyst.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle