Godsejer skifter til økologi efter stor brand

Sidste år lagde en voldsom brand en driftsbygning i ruiner på Orupgaard Gods på Falster. Nu skifter godsejeren til økologisk produktion.

Fra rugeæg til økologiske æg. Sådan kan fortid og fremtid kort ridses op på Orupgaard Gods på Falster.

Sidste år lagde en voldsom brand en driftsbygning i ruiner, og 32.000 unge høns måtte lade livet. Produktionen var rugeæg til Tyskland, og her ville man ikke vente på at produktionen på Orupgaard Gods kommer op at stå igen.

Og nu har godsejer Thomas Højgaard besluttet sig for i stedet at satse på økologisk ægproduktion. Det skriver Lollands-Falsters Folketidende.

"Det er økologi, der er tendensen i samfundet. Vi har ekspertisen i at lave høns. Og jeg har en rigtig god mavefornemmelse ved at skulle producere dem økologisk," siger godsejeren til Lollands-Falsters Tidende.

Thomas Højgaard erklærer sig rede til at bruge 18 hektar til udendørsarealer til hønsene.

Forsikringsspørgsmålet efter branden sidste år er endnu ikke helt afgjort.  De beskadigede bygninger ertattes med et beløb på 17 mio. kr., mens værdien af hønnikkerne stadig vurderes.

Orupgaard Gods omfatter 1.200 hektar landbrug og skov samt hestesportcentret Brændte Ege.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle