Godsejer: "Vanskeligt at få høsten i hus"

På Skaarupgaard Gods er høsten nu i hus, selvom det har været noget vanskeligt i år.

På Skaarupgaard Gods i Lystrup nord for Aarhus, glæder godsejer Søren Wümpelmann Juhl sig over at høsten nu er overstået. 

"Det har været noget vanskeligt at få høsten i hus i år, regnen har i den grad drillet", siger Søren Wümpelmann Juhl til Landbrugsavisen.dk

Fra begyndelsen af 1500 tallet og frem til 1661 tilhørte Skaarupgaard Gods kronen, og har således hørt under en række fremtrædende danske konger.

I 2014 overtog Søren Wümpelmann Juhl og hans hustru Rikke stedet efter Rasmus Juhl Rasmussen, som købte stedet i 1993. Under Skaarupgaard Gods hører i dag også de fire landbrugsejendomme, Vældegård, Nedergård, Højstrup samt Tvillinghøjgård.

På godset drives der 500 hektar med henholdsvis hvede, vinterbyg, vårbyg og raps samt 50 hektar skov.

På billedet, der er taget af Peter Christiansen, er godsets Claas Lexion 650 med 25 fods skærebord i færd med at høste foderhvede. Den dag fik de også hjælp af Jacob Korsgaard, som var hyret ind til opgaven. 

Udover planteavl har de på godset også griseproduktion, ridecenter, rideskole, opstaldning af heste, erhvervsudlejning samt boligudlejning. Til at få det hele til at køre, har de på Skaarupgaard Gods seks fuldtidsansatte og en deltidsansat.

"Vi har tre ansat til hestene og resten tager sig af landbrug og skov. Min egen rolle i høsten er at være tovholder på det hele. Jeg planlægger og sørger for at det hænger sammen, og så afløser jeg i marken, når vi når ud på de sene timer", siger Søren Wümpelmann Juhl. 

Mælkeproducent går imod 3F: Vil levere til udlandet 12. december · 16:34

Han fortæller at høsten i år har givet gode udbytter, så de er godt tilfredse. Den pågældende hvedemark til foder gav et udbytte på 10,6 ton pr. hektar, indvejet på brovægt og blev høstet med en vandprocent på omkring 18 procent. 

"Vi er nu helt færdige med høsten, så nu skal vi have halmen hjem", siger Søren Wümpelmann Juhl.

Peter Christiansen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu