En stor mangel på kinesisk produceret svinekød til Kinas befolkning på 1,3 milliarder har inden for de seneste måneder fået den store danske eksport til verdens største land til at boome, skriver Berlingske.
Vækstens fart og enorme omfang er kommet noget bag på Danmarks slagteriindustri. Aktuelt venter fremtrædende brancheeksperter, at Danmark i år vil nå op på en formidabel kødeksport til det nye store asiatiske vækstmarked for svineindustrien.
»Med det store salg og de prisstigninger, vi har oplevet især i år, er det min vurdering, at Danmarks samlede eksport af svinekød i hele 2016 meget vel kan fordobles til mellem seks og syv milliarder kr. i forhold til 2015,« siger Ove Thejls, adm. direktør i det nordjyske slagteriselskab Tican, der er ejet af den tyske kødgigant Tönnies, som bl.a. konkurrerer om kinesernes gunst med en anden gigant: Danske Danish Crown.
En af Danmarks førende analytikere af global svineproduktion, markedsanalytiker Karsten Flemin fra brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, er enig i Tican-direktørens forventning om en fordobling af dansk svinekødeksport til Kina i år.
»Priserne på svin er steget voldsomt i Kina. Det gør, at kineserne har interesse i at importere kød, da importeret svinekød lige pludselig er billigere end deres eget kød,« siger Karsten Flemin.
I øjeblikket betaler kinesiske slagterier verdens højeste priser til kinesiske svineproducenter. De afregnes over 20 kr. kiloet eller dobbelt så meget som danske svineproducenter.
Relaterede artikler
Kommentarer