Danish Crown: Forædling skal sikre flere penge til andelshaveren

Til efteråret kommer slagterigiganten Danish Crown med en ny strategiplan for virksomheden. Det meste er hemmeligt endnu, men den nye direktør Jais Valeur vil godt løfte sløret for, at der kommer til at ske ændringer i den måde, som slagteriegiganten arbejder og opfatter sig selv på.

»Vi er enormt gode til at avle og slagte svin i Danmark. Men der hvor det virkelig batter noget er, hvis vi også bliver bedre til at forædle svinekødet, Til efteråret kommer vi med en ny strategi for Danish Crown, og der vil man virkelig kunne mærke en forskel inden for forædling, fortæller direktør Jais Valeur til LandbrugsAvisen.

»Allerede i dag findes der masser af kreativitet i Danish Crown, men vi skal bliver bedre til at finde det frem og få sat det i system. Det er jo ikke fordi, det er svært. Vi skal bare gøre det«, fastslår Jais Valeur.

Det landmandsejede slagteriselskab er fanget i det paradoks, at det går godt for virksomheden, men skidt for ejerne. Det er Jais Valeur fuldt ud opmærksom på:

»Det hjælper jo ikke, at DC har overskud, når ejerne er ved at dø«, siger han.

»Der er ingen tvivl om, at markedsprisen er for lav, og så er det ikke nok, at vi gøre det godt nok. Markedsprisen skal simpelt hen op. Ikke at jeg har recepten på det, for vi kan ikke løfte markedet alene. Men vi kan udnytte de markedsfordele, som Danish Crown har.

Som eksempel på det er det asiatiske marked, som til dels har indtaget den plads, som Rusland tidligere har haft i dansk svineeksport.

»Vi har været bedre end fx vore tyske konkurrenter til at afsætte svinekød i Kina. Men det har så også presset markedet i Europa, så udbuddet i netop Tyskland er for stort. Og så skal produktionen ned.«

»Grundlaget for Danish Crown er fortsat den danske svineproduktion«, understreger topchefen, der trods hårde tider for de landmænd, der producerer svin ikke er klar til at lægge den danske svineproduktion i graven.

»Af mange gode grunde skal vi fortsat producere svin i Danmark. Det er jo det, vores ejere laver. Men vi skal også tjene penge på at slagte svin i udlandet og svinekødet skal forædles. Det er der, pengene ligger. I dag er to tredjedele af de ansatte i Danish Crown ansat i udlandet, men der skal være sammenhæng i tingene«.

»Man kan måske godt sige, at Danish Crown som virksomhed er mindre afhængig af den danske svineproduktion end tidligere, men alene ud fra et nationaløkonomisk og kulturelt synspunkt skal vi da fortsat producere masser af svin i Danmark«, mener Jais Valeur.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle