Derfor kan nyt øremærke sættes i lige fra fødslen

Hemmeligheden i det nye øremærke er en smallere stamme på fire mm i stedet for seks mm.

Avl- og opformeringsbesætninger er blandt de besætninger, der får en arbejdslettelse med et nyt elektronisk øremærke, som danske Merko lancerer.

»Vi lancerer nu et øremærke med en stamme på bare fire mm mod seks-syv mm i de gamle øremærker,« forklarer Kristian Vedel, Merko.

Når stammen i øremærket kun er fire mm, kan selv den nyfødte gris få ørehuden til vokse sammen omkring øremærket.

Så er risikoen for at øremærket går tabt langt mindre end med de traditionelle øremærker.

»Det har hidtil været problemet med de store øremærker, som man af samme årsag ikke kunne sætte i ved fødslen,« påpeger han.

Det nye mindre øremærke, der er af FDX-typen, kan altså isættes lige ved fødslen uden risiko for, at grisen taber det på et senere tidspunkt.

»Det giver en langt større sikkerhed for identifikation, hvilket ikke mindst avls- og opformeringsbesætninger lægger stor vægt på,« understreger Kristian Vedel.

 

Konkurrencedymgtig pris

Merko går ud med en pris for det elektroniske mærke på 7,82 kr. pr. mærke.

Man skal være opmærksom på, at mærket ikke kan genbruges.

Mere om dette tema

Nutrifair afholdes onsdag d. 21. januar og torsdag d. 22. januar i Fredericia Messecenter. LandbrugsAvisen er til stede med vores fagreportere.

»Fordi mærket sikrer identifikation af det enkelte dyr, må det ikke kunne genbruges,« forklarer han.

Mærket er allerede klar til salg herhjemme.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle