Grisenotering står stille for fjerde uge i træk

Vejret driller fortsat markedet, og derfor fastholder Danish Crown noteringen på 13,80 kroner i næste uge.

Der er udsigt til endnu en uge med stilstand i noteringen på slagtegrise, når vi rammer mandag.

For Danish Crown fastholder for fjerde uge i træk noteringen på 13,80 kroner pr. kilo grisekød. So-noteringen forbliver ligeledes uændret på 13,20 kroner pr. kilo.

Det er den fortsatte stilstand på det europæiske marked, som får markedet til at være uændret. Samtidig har den korte uge med Kristi Himmelfart i morgen ikke rykket markedet.

I stedet sætter Danish Crown nu sin lid til et forventet vejrskifte i næste uge, der forventes at sætte gang i grillsæsonen.

- 2023 ser ud til at blive året, hvor vi går direkte fra vinter til sommer. Den stærke efterspørgsel, vi normalt plejer at se, når udelivet begynder at blomstre i forårsmånederne, har vi ikke haft i år, og det har helt sikkert kostet på salget over hele Europa. Nu er det store spørgsmål, hvor stor efterspørgslen bliver, når grillsæsonen begynder, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, i den ugentlige markedsberetning.

 

 

Minimale udsving

Markedet i Europa har i længere tid været i venteposition. Der har kun været minimale udsving i priserne, og nu venter alle på priserne på nakker, som typisk er den artikel, der flytter sig mest i pris, når grillsæsonen begynder.

- Den store ubekendte på nakkerne er, hvor store mængder der er blevet lagt på frost de sidste 2-3 måneder, hvor alle har ventet på at solen fik magt. Det vil vi først have et mere klart billede af om et par uger, men der er ingen tvivl om, at både detailhandlen og slagterierne glæder sig til, at der nu kommer aftræk i sommersortimentet, siger Mads Stougaard.

Eksporten af frosne varer ud af Europa har heller ikke flyttet sig. De markant lavere noteringer i særligt Kina og Nordamerika ligger ikke overraskende en dæmper på de asiatiske indkøberes lyst til at købe ind i Europa.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle