Historisk formandsskifte: Nu er en kvinde i spidsen for minkavlere på Sjælland

Historisk formandsskifte i Sjællands Pelsdyravlerforening.

Den første kvinde er valgt som formand for Sjællands Pelsdyravlerforening. Det skete da formanden gennem 28 år, Knud Vest, forleden takkede af, og en enig bestyrelse i Sjællands Pelsdyravlerforening derefter valgte minkavler Ann-Mona Kulsø Larsen som ny formand..

»Nu har jeg jo rundet de 70 år, og jeg synes, jeg har gjort min pligt. Jeg så samtidig en mulighed for et godt formandsskifte, fordi min efterfølger vil gøre det rigtig godt. Det har været en del af processen, at Ann-Mona og jeg i et års tid har været i dialog om det fremtidige arbejde,« siger Knud Vest.

Den nye formand Ann-Mona Kulsø Larsen driver minkfarmen Nordgaarden i Brandelev øst for Næstved sammen med Henrik Nordgaard Hansen. Der er plads til 3.700 tæver på farmen.

Efter møde med kritikere - DanAvl håber stadig 18. november · 10:55

Med 28 års som formand for landsdelsforeningen har Knud Vest været én af de mest markante skikkelser inden for dansk pelsdyravl, og det er med blandende følelser, at han nu trækker sig.

»Det er vemodigt at skulle sige farvel til arbejdet med så mange gode mennesker, for det er virkelig menneskene, der er det vigtige for mig. Det glædelige er så, at jeg nu kan finde tid til mange andre gode ting - blandt andet at tage mig af mine børnebørn og passe landbruget. Vigtigt er også, at jeg kan få mere tid sammen med min kære hustru Lise, som virkelig har været en stærk støtte gennem alle årene. Nu kan vi også få mere tid til at rejse sammen. Så jeg har heldigvis rigeligt at lave,« siger han.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu