Hjerteordning er på vej til dansk mælk

I 2020 vil forbrugerne kunne vælge mælkeprodukter efter niveau af dyrevelfærd.

Fra årsskiftet ventes de danske forbrugere at få mulighed for at vælge mælkeprodukter samt okse- og kalvekød efter hjertemodellen, som kendes fra fjerkræ- og svinekød.

Fødevarestyrelsen har netop afsluttet en høring af bekendtgørelsen for hjerteordningen, og ifølge udkastet vil det blandt andet være afgørende for antallet af hjerter, hvor længe ko og kalv går sammen efter kælvning, om der er adgang til græsarealer i sommerperioden samt hvor mange kvadratmetre, der er til rådighed i staldene.

Landmænd med bindestalde ventes ikke at kunne opnå nogen hjerter for deres produkter, idet der er lagt op til, at kreaturer kun må fikseres i kortere tid, hvis det er nødvendigt i forbindelse med eksempelvis sygdomsbehandling, inseminering eller malkning.

Hvilke detailkæder og mejerier samt slagterier, der ventes at tilslutte sig ordningen, er endnu uvist. Hjerteordningen ventes også at omfatte okse- og kalvekød.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle