Hobbyhøns ved Slagelse smittet med fugleinfluenza

Endnu en hobbybesætning ved Slagelse har fået fugleinfluenza.

En lille hobbybesætning med blot to høns i Rude ved Slagelse har onsdag fået konstateret fugleinfluenza.

Det viser analysesvar fra Statens Serum Institut, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Dermed er to hobbybesætninger blevet smittet inden for en måned. Begge høns i den nye hobbybesætning er døde.

I begyndelsen af november konstaterede Fødevarestyrelsen fugleinfluenza i en stor professionel kalkunbesætning ved Slagelse med ca. 28.000 dyr, og få dage efter i en hobbybesætning ikke langt derfra.

"At vi nu anden gang i november konstaterer fugleinfluenza i en hobbybesætning viser, hvor vigtigt det er, at også hobbyhønseavlere følger Fødevarestyrelsens regler", understreger sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Signe Balslev.

Fødevarestyrelsen har oprettet en 3-kilometers og en 10-kilometers restriktionszone rundt om den smittede besætning. Inden for zonerne er det bl.a. forbudt at sælge og flytte æg, høns og andre fugle, med mindre man får en særlig tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Ejerne af fjerkræ inden for zonerne skal holde dyrene isoleret og beskyttet mod kontakt til andre dyr, herunder vilde fugle. 

"Her og nu handler det om, at alle med fjerkræ bidrager til, at vi får begrænset smittetrykket derude, og undgå at dyrene bliver syge", understreger Signe Balslev.

Faktaboks

Staldpligt

  • Det gælder i hele Danmark, at hvis man har en hobbybesætning på 40 kvadratmeter eller derunder, skal man holde sit fjerkræ bag hegn.
  • Man kan være med til at mindske risikoen for smitte yderligere ved at overdække hønsegården med fast tag, net eller tråd. Fødevarestyrelsen anbefaler endvidere, at man skifter fodtøj, inden man går ind i hønsegården.
  • Husk altid at fodre dyrene under tag, så vilde fugle ikke kan komme til hverken dyrenes foder eller drikkevand.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle