Holch Poulsen køber del af Skjern Å for at skabe naturområde

Anders Holch Povlsen køber jord for at sikre et sammenhængende naturområde. Dermed mister Sdr. Felding Lystfiskerforening en del af sit fiskevand.

En af Danmarks rigeste mænd er gået på opkøb langs Skjern Å.

Milliardæren Anders Holch Poulsen, der blandt andet ejer tøjkoncernen Bestseller, har gennem Aktieselskabet af 10.8.2021 købt flere ejendomme med jord ned til åen.

Dermed har han sikret sig retten til at bestemme over noget af det mest attraktive fiskevand i Skjern Å, der er kendt verden over for sit laksefiskeri.

Opkøbene er koncentreret omkring Skarrild og Sdr. Felding.

TV Midtvest har via tinglysningen kendskab til tre ejendomme, der er blevet solgt for godt 28 millioner kroner.

Anders Holch Poulsen er også en del af ledelsen bag, Gyllingnæs Gods, som hans mor Merete Bech Povlsen driver og ejer.

Holch Povlsens indtog betyder, at Sdr. Felding Lystfiskerforening mister en del af sit fiskevand.

Foreningens formand, Henrik Jensen, siger til Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside, at han anerkender, at det er vilkårene, når der bliver handlet jord - og at han er afklaret med situationen.

Formanden for Skjern Å Sammenslutningen, Jan Møller Jensen, siger til TV Midtvest, at han er ked af, at foreningen i Sdr. Felding mister fiskevand.

- Det er ærgerligt, men sådan er det. Man kan jo købe sig til jord og vand, det er vilkårene, siger Jan Møller Jensen og understreger, at sammenslutningen undervejs har haft en god dialog med Holch Povlsen.

Mediet har forsøgt at få en kommentar fra Anders Holch Povlsen.

Til Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside siger hans talsmand, Lars Pedersen, at formålet med opkøbene er at sikre "et interessant og sammenhængende naturområde langs åen".

Det er ifølge hjemmesiden ikke milliardærens intension at købe større dele af å-systemet og dermed hindre lystfiskeriet.

Holch Povlsen skulle også være interesseret i at indgå et samarbejde med Skjern Å Sammenslutningen og har allerede købt 20.000 laks, som skal sættes ud i åen senere i år.

Derudover er der planer om, at han kan bidrage til arbejdet med at etablere gydebanker.

Det er langt fra første gang, Holch Povlsen køber store naturområder op. Han er blandt andet kendt for at være en af de største jordbesiddere i Skotland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle