Investor tabte 46 mio. kr. på AC Farming-konkurs

Jysk rigmand tabte et tocifret millionbeløb på AC Farmings konkurs sidste år.

Da det i august sidste år kom frem, at den store og nyskabende svineproducent AC Farming var i økonomiske problemer, kom det også frem, at en af investorerne i selskabet allerede på det tidspunkt havde mistet tålmodigheden.

Der var tale om Jan Daugaard Pedersen, der har opbygget sin formue i byggebranchen, og som han sagde til JydskeVestkysten:

"Jeg har bare lånt penge ud til AC Farming ligesom en bank. Jeg har ikke noget med driften at gøre. Jeg kan ikke passe grise".

Det endte med at blive en dårlig investering for den sydjyske rigmand.

I hvert fald fremgår det af regnskabet i Jan Daugaard Pedersens holdningselskab, at investering og udlån til et konkursramt landbrug giver et tab på 46,8 mio. kr.

Det giver et massivt underskud i selskabet, der lander på et minus i alt på 29,6 mio. kr. 

Landbrugsavisen.dk har været i kontakt med Jan Daugaard Pedersen, men han har ikke lyst til at udtale sig om regnskabet.

de sidste uger

Investoren Jan Daugaard Pedersen kom med i AC Farming i januar 2017, hvorefter han og selskabet købte Kollund, Damager, Højgaard, Holmgaard og Tranholm.

I september 2018 udtalte direktør i AC Farming Jan Rodenberg, at Jan Daugaard Pedersen havde trukket sig som investor, og at selskabet derfor jagtede likviditet.

Den udlægning var Jan Daugaard Pedersen ikke enig i, men bekræftede dengang, at han overvejede sin situation i selskabet, netop fordi AC Farming var presset på likviditet.

13. september 2018 skrev landbrugsavisen.dk, at AC Farming var erklæret konkurs.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle