Kæmpe bedrift til salg for 133 mio. kr.: Der er ingen, der gider det her mere

Børnene ønsker ikke at overtage bedriften - og det forstår 70-årig landmand godt.

Selv om Henning Nielsen selv har opbygget sit livsværk, har han fuld forståelse for, at det nu skal sælges.

Sådan lyder meldingen fra 70-årige Henning Nielsen, hvis kæmpe livsværk I/S Lyngbjerggård i Bramming. for nylig kom til salg.

Det skriver Jyske Vestkysten.

Med godt 950 hektar jord og en årlig produktion fra 900 søer, samt kapacitet til opfede 20.000 slagtesvin i lejede stalde, er virksomheden blandt de større i det sydjyske. Men hans døtre og ene svigersøn, der i dag ejer I/S Lyngbjerggård, er ikke interesserede i at drive bedriften videre.

"Jeg har været lykkelig ved at være landmand", udtaler han til mediet.

"Men jeg må også sige, at sådan som betingelserne for landbruget er i dag, forstår jeg godt, at børnene siger, at de vil noget andet med resten af deres liv. Vi er ved at tabe generationer af landmænd på gulvet - der er ingen, der gider det her mere, og det kan jeg godt forstå med den hetz, der kører mod landbruget. Og alle råber op om at sikre et generationsskifte i landbruget, men der er bare ikke nogen, der vil finansiere det - det gælder både kreditforeninger og banker", siger Henning Nielsen.

Han glæder sig over, at hans døtre og svigersøn nu i stedet kan få sig et almindeligt job med pensionsopsparing.

Bedriften har været til salg i næsten en måned via EDC mæglerne med salgsprisen på 133 mio. kr. og er den næstdyreste ejendom til salg for tiden. Ifølge Henning Nielsen har familien et fint forhold til sin bankforbindelse, Arbejdernes Landsbank, og der er tale om et almindeligt, frit salg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle