Kofoed melder sig klar til kampvalg om viceformandspost i Landbrug & Fødevarer

Thor Gunnar Kofoed, viceformand i Landbrug & Fødevarer siden 2018, mener stadigvæk, at han har meget at byde på, og samler derfor den handske op, som Torben Povlsen har kastet forud for organisationens delegeretmøde i næste uge.

Der bliver kampvalg om viceformandsposten, når Landbrug & Fødevarer 9. og 10. november holder sit delegeretmøde.

Mandag meddelte formand for de fynske landmænd i L&F Centrovice, Torben Povlsen, der også har siddet i L&F’s primærbestyrelse siden 2013, at han udfordrer Thor Gunnar Kofoed om viceformandsposten i organisationen.

Skulle det så få nogle til at tro, at den udfordring ville få Thor Gunnar Kofoed til at trække sig, så må de tro om. Tilbage i september meddelte Thor Gunnar Kofoed, at han er klar til at tage en periode mere som viceformand, og det er han stadig, lyder det nu, efter, at Torben Povlsen mandag meddelte sit kandidatur.

- Ja, ja, jeg stiller stadigvæk op. Jeg mener stadigvæk, at jeg har nogle meget stærke kort, som jeg kan tilbyde de danske landmænd. Især på de dagsordener, som vi taler om lige nu. Altså klima, energi og biogas og hele den cirkulære grønne omstilling, siger Thor Gunnar Kofoed, der er tidligere mangeårig formand for frøavlerne, og som i 2001 til 2005 også sad i Folketinget for Venstre.

Opfordret til at fortsætte

Til spørgsmålet om, hvad han mener om, at Torben Povlsen udfordrer ham, lyder det, at det er fynboens demokratiske ret. Han fortæller, at han i sit bagland stadig føler stor opbakning.

- Alle dem som har stået bag opstillingen af mig, de fortæller mig også, at jeg bestemt skal fortsætte det arbejde, som jeg gør.

Kommer det bag på dig, at der kommer en modkandidat? Har du fornemmet, at noget var på vej?

- Ja, jeg har jeg fornemmet, at der er lidt røre. Der er nogle, der har nogle personlige ønsker. Man skal dog huske på, at det er en viceformandspost, som det handler om, og man skal gøre sig det klart, om man kan indgå i det samarbejde med formanden (Søren Søndergaard, red.). 

- Det er formanden, som tegner butikken, og jobbet som viceformand handler om at være backup og give støtte til formanden. Mange tror, at den her post handler om, at man skal ind at styre butikken, men det skal man ikke, siger Thor Gunnar Kofoed, der kalder sit samarbejde med Søren Søndergaard for ”fortrinligt” og ”helt fænomenalt”.

Han fortæller, at han mener, at han har en bred vifte af faglig erfaring, som han har bragt ind i centrum af Landbrug & Fødevarers strategi og arbejdsformer. Det vil han gerne fortsætte med.

- Derudover har det altid været mig meget magtpåliggende, at Landbrug & Fødevarer står samlet i enighed, så der aldrig er tvivl om vores udmeldinger. Sådan har jeg været vant til at arbejde i frøbranchen. Ingen har fordel af tvetydige udmeldinger. Vi har helt ro på nu, og det skal fortsætte, siger Thor Gunnar Kofoed.

Har du oplevet noget intern kritik af din måde at gøre dit job på?

- Nej, det har jeg ikke. Tværtimod. Ikke engang fra den gruppe, som har Torben som stillere, har der lydt kritik, lyder det fra Thor Gunnar Kofoed. 

Stor respekt for formandskabet

Fra Torben Povlsen lød det mandag, at han har fået flere opfordringer til at stille op, og efter grundige overvejelser valgte han at gøre det.

Han fortalte, at han har stor respekt for det arbejde, som Thor Gunnar Kofoed har lavet i Landbrug & Fødevarer, men afviste at gå yderligere ind i en diskussion omkring den siddende viceformand. 

- Jeg vil spille en aktiv rolle ind i formandskabet, som jeg har stor respekt for. Desuden kan jeg bidrage til, at den linje, der er lagt ud af hovedbestyrelse, forretningsudvalg og formandskabet, er den linje, der bliver fulgt, sagde Torben Povlsen mandag.

Emneord

Top2 , Delegeretmøde 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle