Konkurslandbrug politianmeldt - døde grise har ligget over tre uger

Et konkurslandbrug med adresser i Billund og Brande er i dag blevet politianmeldt på grund af en bunke døde grise, der har ligget på en afhentningsplads ud for den ene adresse, i over tre uger.

Anmelder er en landmand og maskinstationsejer, der vander nogle marker, der ligger i nærheden af bunken af døde grise og derfor kører forbi jævnligt.

"Bunken er jo blevet mindre og mindre fordi de ligger og rådner i varmen. Det er ikke dyreetisk korrekt og man heller ikke tillade det overfor folk i området, at dyrene ligger og rådner op i solen", siger Jens Åge Sørensen til landbrugsavisen.dk.

Han fortæller, at sådan så det aldrig ud da landmanden selv drev gården.

"Der blev de døde grise meldt til ved daka og afhentet hurtigt, men siden Den Jyske Sparekasse og deres nye driftleder har overtaget driften er der ikke afhentet dyr i over tre uger", siger han.

Flere døde grise bag stalden

Jens Åge Sørensen har i løbet af den forgangne uge og i weekenden taget billeder af de døde grise på afhentningspladsen. I går, søndag tog han billeder af nogle døde grise, der ligger bag ved stalden, på adressen i Brande.

" Der ligger flere døde grise bag ved stalden, der er helt oppustede, fordi de er gået i forrådnelse. Jeg frygter jo lidt, hvordan der ser ud inde i stalden, når de ikke tager bedre hånd om de døde uden for", siger han.

Grisene har gået i en stald bedriften har lejet og resten af bedriften har adresse i Billund. Bedriften er gået konkurs for lidt over tre uger siden, ifølge Landbrugsavisen.dks oplysninger.

Politiet er på adressen

Midt- og vestjyllands politi har bekræftet anmeldelsen overfor landbrugsavisen.dk og oplyser, at de er på adressen i Brande i øjeblikket, hvor de undersøger forholdene.

Den Jyske Sparekasse har udpeget Michael Eg Hansen fra Penta Advokater som kurator og han er netop blevet gjort opmærksom på forholdene på adressen.

"Jeg har først fået det at vide for en halv time siden. Hvis vi havde vidst noget om det, havde vi selvfølgelig gjort noget ved det før", siger han til landbrugsavisen.dk.

Det er Michael Eg Hansen, der har ansat en driftsleder til boet og er ved at undersøge, hvad der ligger bag de anmeldte forhold.

Landbrugsavisen.dk følger op på sagen...

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle