Kurt Skare erklæret personligt konkurs

Kurt Skare er ved Skifteretten i Esbjerg blevet erklæret personligt konkurs.

Kurt Skare, der i februar 2023 måtte se sit kødimperium, Skare Meat Packers, gå konkurs, er nu blevet erklæret personligt konkurs. 

Det skriver FødevareWatch.

Kurt Skare har siden konkursen forsøgt at sikre en rekonstruktion af sin økonomi, men onsdag har de største kreditorer ved Skifteretten i Esbjerg nedstemt det sidste forslag fra rekonstruktør Henrik Selchau Poulsen fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle.

Dermed er Kurt Skare erklæret konkurs, idet der var deadline for at finde en løsning meddelte dommeren. Kurt Skare udtrykte i retten stor frustration over forløbet.

- Jeg er frustreret over at sidde her, da jeg normalt laver et produktivt arbejde, for jeg forstår ikke, hvad der sker her. Jeg forstår bare ikke, at Deloitte kan tage rettens tid og sige, at jeg skylder dem nogle penge, da jeg aldrig har lavet nogle aftaler med Deloitte. Min retsfølelse er tyndslidt, sagde Kurt Skare undervejs i mødet.

Også datteren Gitte Skare var med i retten, hvor hun udtalte, at "man afliver en mand inden man har det fulde indblik og har alle data".

Nedtur længe undervejs

Den 1. februar tidligere i år begærede otte af selskaberne i Skare-koncernen sig konkurs. Samme dag blev stifteren bag selskaberne, Kurt Skare, også begæret personligt konkurs af koncernens tidligere bankforbindelse Nykredit. 

Kurt Skare undveg i første omgang den personlige konkurs.

Konkursbegæringen af Skare-koncernens selskaber kom på baggrund af, at Fødevarestyrelsen beslaglagde 250 ton kød, hvor slagterikoncernen ikke kunne dokumentere sporbarheden af den store mængde kød.

Firmaet på den baggrund politianmeldt. 

Sagen fik Salling Group og Rema 1000 til at stoppe samarbejdet med slagterigruppen, hvilket fik et allerede vaklende selskab til at vælte.

En gennemgang af antallet af slagtninger i CHR-registeret, som Landbrugsavisen foretog, viste hvordan Skare-koncernens nedtur havde været længe undervejs. Antallet af slagtninger på det Skare-ejede Aarhus Slagtehus, havde været dalende over en periode på to år. 

/kold 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle