Fødevarestyrelsen beslaglægger store mængder af gammelt kød fra slagterikoncern

Skare Meat Packers er blevet politianmeldt efter, at Fødevaretyrelsen ved kontrol før fandt frossent kød, som slagterikoncernen ikke kunne fremvise dokumentation for.

Slagterikoncernen Skare har kort før jul i forbindelse med en kontrol har fået beslagslagt 250 tons kød af Fødevarestyrelsen. Der er tale om kød, der er op til 13 år gammelt.

Det skriver FødevareWatch onsdag morgen.

Michael Rosenmark, som er chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, var ikke selv med på kontrollen, siger til FødevareWatch om beslaglæggelsen af de 250 tons frossent kød.

- Jeg må sige, at det er en sjælden sag. Jeg kan ikke komme på, at vi har fundet så store mængder gammelt kød, også i forhold til den manglende sporbarhed, lyder det. 

Fødevarestyrelsen har nu politianmeldt Skare Meat Packers. Rejseholds-chefen understreger, at det ikke i sig selv er ulovligt at opbevare kød uanset alderen på varerne. Det, der i denne sammenhæng kan gøre kødet ulovligt er, at Skare Meat Packers ikke kan fremvise dokumentation på kødet og dermed sporbarhed. 

Har til 1. februar

Michael Rosenmark, der er chef for Fødevarestyrelsens rejsehold, fortæller, at virksomheden har smidt dokumentationen på kødet ud på grund af nogle interne bogføringsregler.

- Det er bare sådan, at virksomheden - så længe kødet er i omløb - skal kunne dokumentere, hvor det kommer fra, siger han til Ritzau.

- Nu har virksomheden frem til 1. februar til at finde ud af, om man alligevel har noget dokumentation eller nogle regnskaber liggende, som kan bevise kødets oprindelse.

Skare Meat Packers er ikke blevet politianmeldt for at sælge gammelt kød. Det er nemlig ikke ulovligt at sælge, så længe virksomheden har vurderet, at det er forsvarligt at sælge.

Styrelsen oplyser, at kød må sælges, selv om det skulle være 50 år gammelt.

Fødevarestyrelsen var blandt andet på besøg 8. december sidste år, efter at den havde fået en anmeldelse om, at virksomheden systematisk har ændret oprindelseslandet på sit kød.

Kontrollanterne blev først nægtet adgang, inden politiet måtte kontaktes.

Direktør Kurt Skare afviser dog, at virksomheden skal have ageret på kant med loven. Det siger han til Jyllands-Posten.

Michael Rosenmark fortæller, at Fødevarestyrelsen har konstateret, at der løbende er blevet plukket kød fra det eksterne frysehus.

Skare Meat Packers sælger blandt andet sine produkter til Salling Group, der har Bilka, Føtex og Netto under sig, samt til hotel- og restaurationsbranchen. En stor andel bliver også solgt til udlandet.

Ifølge FødevareWatch har det ikke været muligt at få en kommentar fra Skare Koncernens ledelse.

/ege

Obs. Artiklen er opdateret kl. 14.06 med afsnittene efter 'Har til 1. februar'.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle