Kurt Skare maner til ro: Det er baseret på gamle tal og udviklingen er vendt

Slagteriejer og stifter Kurt Skare maner til ro omkring den økonomiske situation i Skare Gruppen. Vores likviditet har været udfordret, men værdien af vores varelager udvikler sig sundt og vi har en meget stor omsætning, lyder det.

Kurt Skare er stålsat i troen på sin virksomheds fremtid på trods af det overraskende regnskab med bekymring om virksomhedens fortsatte drift, der blev offentliggjort fredag. 

Offentliggørelsen blev efterfulgt af en pressemeddelelse, hvor Kurt Skare, der er stifter og ejer, gav et andet syn på regnskabet end det, der fremgik af årsrapporten. 

 - Først og fremmest er regnskabet afsluttet 30. september 2021, så det er jo baseret på gamle tal, siger Kurt Skare til Landbrugsavisen.dk.

Han forklarer virksomhedens problemer med, at 50 procent af omsætningen kommer fra foodsektoren, som har været voldsomt udfordret af corona de sidste to år. Ja, nærmest ikke eksisterende. Samtidig har Skare Gruppen som en konsekvens oparbejdet et "meget, meget stort varelager" af de dyre udskæringer af oksekød.

- Men udvikling er vendt og kunderne fra foodsektoren er kommet tilbage, hvorfor efterpørgslen på vores produkter er stærkt stigende; siger Kurt Skare og fortsætter: 

- I sidste uge omsatte vi for 44 millioner kroner eksl. moms og det ser ud til at vi når en omsætning på to milliarder kroner. Samtidig søger vi 50 produktionsmedarbejdere til vores fabrik i Vejen, hvor vi er 350 ansatte i forvejen. Så man kan ikke bruge de gamle tal til noget.

Det store varelager har belastet virksomhedens likviditet, men er for nuværende nedbragt med 90 millioner kroner og Kurt Skare ser derfor lyst på fremtiden for hans virksomhed.

Kan du forstå, at nogle leverandører kan være bekymrede og har du fået nogle henvendelser siden i fredags?

- Ja, selvfølgelig har der været det, men vi har altid betalt enhver sit og det gør vi stadig, siger Kurt Skare.

- Vores værdier i ejendomme overstiger langt de penge vi skylder Vi har bygninger for 300 millioner kroner og kun lån for 10 millioner kroner, forklarer han. 

Fortrøsningsfuld omkring ny bank

I kølvandet på revisorens afkræftende konklusion i årsrapporten, altså at revisoren ikke er enig i ledelsens vurdering af regnskabet som retvisende, har Skare Gruppens bankforbindels, Nykredit trukket sit engagement.

-Vi synes selvfølgelig der er træls, men Nykredit har meddelt, at de ønsker at ophøre samarbejdet, men der er ikke nogen udløbsdato på. Det ser vi ingen dramatik i. Nu går vi igang med at finde en ny bank og det skal nok lykkes, siger Kurt Skare. 

LEverandør bakker op

Herluf Jensen, der er kreaturhandler har handlet med Kurt Skare i mange år og er en af hans største leverandører. Han har indtil nu ikke oplvet slinger i valsen og har modtaget betalinger for det han har leveret. 

- Jeg sagde til dem i dag, at de jo må sige til, hvis der er noget nyt under solen. Det kan være, jeg skal have en garanti på et tidspunkt, men det har ikke været nødvendigt indtil nu. Jeg har handlet med dem i mange år, og der har aldrig været noget, der har skredet i svinget. Og jeg har også fået penge for de kreaturer, jeg solgte til dem i sidste uge, sagde han tidligere mandag til landbrugsavisen.dk.

 

 

 

 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle