Kartoffeloptager med eletronisk aflæsning

Spirit 8200 fra AVR læsser af i parallelt kørende vogn, og det øger kapaciteten med cirka 15 procent.

Den nye to-rækkede kartoffeloptager Spirit 8200 WB er en en rigtig hightech-maskine fra belgiske AVR. Den første danskejede udgave er netop leveret af Hoven Smede- og Maskinforretning.

Maskinen er med can-bus, så man slipper for tykke bundter af ledninger og kabler. At Spirit er en hightech-maskine fremgår af, at den har en længere udstyrsliste af styresystemer. Dog er standard-udgaven også veludrustet. Den har for eksempel todelt aflæsseelevator. Maskinens betjening er der også gjort meget ud af.

Todelt aflæsseelevator

Spirit 8200 WB har en syv ton stor rullebundstank, der kan leveres med automatisk niveaukontrol. Det sikrer minimal faldhøjde og dermed en skånsom aflæsning, uanset om den paralleltkørende vogn er tom eller næsten fuldlastet.

Nyt er også, at optagningen ikke skal afbrydes ved aflæsning. Det bevirker, at optagekapaciteten kan øges med omkring 15 procent.

Elevatoren til tankpåfyldning er indstillelig, så også de første kartofler ankommer til tanken med lav faldhøjde. Tankbunden er her forsynet med en stødabsorberende zone til de første kartofler.

Optageren har sortererbord med platforme på begge sider. Her er der god plads, så sortererbordet kan bemandes med indtil syv personer. Betjeningspulten ved sortererbordet er svingbar, så maskinens renseorganer kan indstilles og overvåges fra begge sider. Alternativt kan monteres indtil fire videokameraer, så traktorføreren alene kan overvåge og indstille flow'et gennem maskinen.

Spirit 8200 WB har den nyudviklede indføring med to kamruller af PVC og fjedrede rulleskær. Indføringen, der er pendulophængt, er med automatisk rækkefølgning som standard.

Første og anden bundkæde kan leveres med hver sin skånsomme rotorryster. Spirit 8200 WB har selvfølgelig AVR's kombinerede åbne topkæde/elevator, der er patenteret. Dens funktion er at løfte kartoflerne til renseorganerne, der består af to pigbånd, afstrygervalser og rotorkam.

hoeg@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle