Et møde i marken er bedre end sure mails

Det er vigtigt, at begge parter er klar til at lytte til fordele og ulemper ved at anke miljøsager.

Miljørådgiver Martin Skovbo Hansen fra firmaet Miljøkonsulenten glæder sig over, hvor positivt det har været at gå i dialog med Danmarks Naturfredningsforening (DN), som var meget imødekommende.

"Der sker noget med folk, når man går i dialog, og når man ser forhold i praksis, det nedbryder nogle barrierer," siger han.

Derfor er det noget, han vil benytte sig af i sin måde at arbejde på fremover.

For Tina og Steen Frederiksen handlede det om at kunne udvide og drive landbrug på et seriøst grundlag i fremtiden. Men de landskabelige interesser, som DN varetager, er også reelle og fornuftige, understreger han. Derfor gælder det om, at begge parter er klar til reelt at lytte til hinanden, mener Martin Skovbo Hansen, der tog sig af sagen, mens han arbejdede som miljørådgiver for LMO.

"Ofte er det et valg mellem pest og kolera," siger han og peger på, at det heller ikke havde været nemt for DN at forklare, hvis de havde sagt nej til et projekt, der ville reducere lugtgenerne i en hel landsby.

Pas på sure mails

Martin Skovbo Hansen mener, at man skal blive bedre til at tage dialogen ansigt til ansigt.

"Hvis man vil nå resultater, er det bedre at mødes end at skrive flere og mere skarpe mails til hinanden, som akademikere typisk gør," siger han.

Han har ikke tidligere taget direkte kontakt til DN, men har i andre sager holdt nabomøder når tingene spidsede til.

"Det er også med til at løsne op for betænkelighederne," siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle