Landmand fik frataget elevgodkendelse (opdateret)

En landmand har mistet elevpladsgodkendelsen, efter han ifølge 3F blandt andet skrev negative opslag på Facebook om den tidligere elev. Landmanden nægter dog at have skrevet beskederne. Han siger, facebookprofilen har været falsk.

En nordjysk svineproducent har ifølge Fagbladet 3F fået frataget sin elevpladsgodkendelse, fordi han ifølge fagbladet er blevet bedømt uegnet som elevplads af Jordbrugets Uddannelser.

En elev stoppede hos landmanden, fordi han betalte hendes løn for sent.

Landmanden havde derefter flere gange ifølge Fagbladet 3F på upassende vis kontaktet sin tidligere elev samt elevens nye læremester og 3F. Derudover har han ifølge 3F skrevet Facebook-opslag om eleven, hvilket han selv benægter.

3F indstillede til Jordbrugets Uddannelser, at landmanden fik frataget sin elevpladsgodkendelse - hvilket Jordbrugets Uddannelser gjorde.

Landmanden benægter ifølge Fagbladet 3F anklagerne og har anket inddragelsen af godkendelsen som praktikvært til ankenævnet.

"Eleven har været udsat for grov chikane og dårligt psykisk arbejdsmiljø hos landmanden. Andre unge mennesker skal ikke udsættes for samme oplevelser. Derfor krævede 3F straks virksomhedens praktikpladsgodkendelse inddraget, da oplysningerne om forholdene hos landmanden blev konstateret", siger Karin Olsen, der er uddannelseskonsulent hos 3F, om sagen.

Landbrugsavisen.dk har fået mulighed for at tale med den pågældende landmand.

Han forklarer, at han selv er meget forundret over sagen. Ifølge ham har den pågældende person ikke været ansat som almindelig elev - men har været en såkaldt meritelev, hvor eleven får SU under uddannelsen. Han har ikke været godkendt til elever siden 2015, siger han.

Derudover siger han, at beskederne fra Facebook-profilen er falske. Der er således en anden person, der har oprettet en Facebookprofil med hans fotos og opslag, siger han. Der har blot manglet "Winther" som mellemnavn. Den tidligere elev siger dog, at det er den samme facebookprofil, hun har fået elevpladsen igennem.

Ifølge landmanden er dette ikke korrekt. Det har været en anden profil, end den der fremsendte beskeder, som hun har fået jobbet igennem, siger han.

Opdateret 18. november kl. 15.45: Det har i første omgang ikke været muligt for Landbrugsavisen.dk at få kontakt til landmanden, men det er lykkedes nu.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle