Landmandsejet biogasanlæg leder efter millioninvestering

Hashøj Biogas, der er ejet af 19 landmænd, leder efter en tocifret investering i anlægget, så man kan levere biogas direkte til naturgasnettet.

De 19 landmænd, der ejer biogasanlægget Hashøj Biogas, har opsagt kontrakten med kraftvarmeværket i Dalmose, som anlægget ellers har haft samarbejde med i 25 år - parterne har ikke kunnet blive enige om prisen.

Det skriver Sjællandske Slagelse.

Indtil nu har Hashøj leveret biogas til kraftvarmeværket, som så har produceret strøm og varme til forbrugerne.

I stedet er landmændene nu gået på jagt efter en investor, der kan være med til at opgradere Hashøj Biogas, så det kan levere biogas direkte til naturgasnettet, hvor prisen er højere.

"Det vil dog kræve investeringer på et tocifret millionbeløb på værket, der skal både udbygges og renoveres, for at kunne leve op til kravene. Her har vi måttet erkende, at det kan vi ikke klare alene. Derfor søger vi i øjeblikket efter investorer, som for eksempel kan være nogle af de store virksomheder indenfor biogasbranchen, der kan gå ind og overtage os eller blive medejere", siger Hans-Christian Dahl til Sjællandske Slagelse.

Det betyder også, at der bliver plads til, at 10-12 landmænd yderligere kan blive leverandører af gylle til anlægget i fremtiden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle