L&F-direktør forarget over DRs dækning af Rigsrevisions-rapport

L&F er stærkt utilfredse med DRs dækning af offentliggørelsen af Rigsrevisionens rapport med kritik af dispensationer til pestícider. Sagen handler om dispensationer og ikke om pesticider i drikkevand, lyder det fra organisationen.

Landbrug & Fødevarer har fredag henvendt sig til DR vedrørende DRs dækning af Rigsrevisionens kritik af dispensationer til pestícider.

Organisationen mener, at DR giver et misvisende billede af, hvad kritikken handler om i artiklen:  

"Ministerie får stor kritik for pesticidkontrol af vores vand: Se om dit drikkevand er berørt".

"Det er ikke fordi det kommer bag på mig, men alligevel bliver jeg stærkt forarget, når jeg ser hvordan DR dækker Rigsrevisionens kritik af dispensationer til pesticider. DR sniger lige et kort ind over fund af pesticider i drikkevand i artiklen, men det har bare intet med den aktuelle sag at gøre. Den sag handler om dispensationer og ikke om fund i grundvandet", siger Morten Høyer, direktør for politik og kommunikation hos Landbrug og Fødevarer.

Ifølge Landbrug & Fødevarer siger første linje i Rigsrevisionens rapport fortæller det hele – den lyder:

"Denne beretning handler om Miljø- og Fødevareministeriets overvågning af grundvandet og forvaltning af dispensationer til pesticider”.

Med andre ord – det er en kontrol af myndighederne og ikke en historie om pesticidfund, understreger Høyer.

"Det er klart, at der er kræfter, som af den ene eller anden fastlåste årsag har stirret sig blinde på pesticider og på dansk landbrug som roden til alt ondt – det er bare fuldstændig usagligt og uden enhver form for hold i virkeligheden, hvis man benytter netop denne rapport som et argument.", siger Morten Høyer og fortsætter:

"Landbrug & Fødevarer finder det naturligvis afgørende, at man kan regne med myndighedernes håndtering af reglerne, og at der er styr på alle processer omkring kontrol og dispensationer. Derfor mener vi også, at man skal lytte til Rigsrevisionens kritik og finde ud af, hvordan der kan sikres ordentlige procedurer. Kontrollen og tildelingen af dispensationer skal naturligvis være præcis som reglerne foreskriver; hverken mere lemfældig eller strammere".

Han understreger , at rapporten her handler om forvaltningen – ikke om pesticider eller grundvand.

"Hvis man hævder noget som helst andet, bør man læse den aller første linje i rapporten – det er vel ikke for meget forlangt. Den besked vil vi naturligvis også levere til DR", siger Morten Høyer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle