Madskoler fik pris for bedste læringsforløb

Projektet Madskole vandt i fredags en pris for "Bedste Læringsforløb" ved prisuddelingen Generation Food Award. 

Projekt Madskoler er et ikke-kommercielt samarbejde mellem frivilligorganisationen 4H, Landbrug & Fødevarer og Rema 1000, og det handler om at lære børn om blandt andet sund kost og motion.

’Generation Food Award’, der er et initiativ under Copenhagen Cooking & Food Festival og Arla, har til formål at hylde de aktører, der har gjort noget særligt i årets løb for at skabe bedre madvaner til børn og unge.

Samtidig var formålet at rejse penge til Arla Fondens MADlejr. 

Der var seks kategorier med tre nominerede i hver til prisuddelingen. Madskoler var nomineret i kategorien ’Bedste Læringsforløb’ sammen med initiativet ’GoCook’ fra Coop og initiativet ’Fornemmelse for mad’ fra Miljøpunkt Østerbro.

Hanne Castenschiold, der er chefkonsulent i afdelingen for Ernæring hos Landbrug & Fødevarer, siger:

”Vi er meget glade for, at Madskoler har vundet Generation Food Award i kategorien ’Bedste læringsforløb’. Vi er også stolte, for vi synes jo i den grad, at vi på Madskolerne lærer børn om sund kost, mad og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. Og faktisk viser vores årlige evalueringer, at børn, der har været på Madskole, har større mod til at smage nye ting og større lyst til at være med til at lave mad derhjemme.”

"Landbrug & Fødevarer er glade for, at Madskolerne og alle de frivillige instruktører, der hvert år bruger en uge af deres liv på at lære børn at lave mad, om sund mad og fysisk aktivitet, nu bliver anerkendt".

Madskolerne blev afholdt første gang i 2004. I år var der 126 Madskoler med 2.300 deltagende børn og små 600 frivillige fordelt over hele landet.

Henrik Dalum, der er formand for 4H, modtog prisen sammen med Mette Buch Krarup fra Landbrug & Fødevarer.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle