Maskinstationer: "Forandringer kommer før, vi tror det"

Branchen er i forandring, og udviklingen går stærkt, konstaterer brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E). Foreningen sætter fokus på branchens udvikling, når dørene åbner til en af årets helt store begivenheder i januar: Vidensdage.

Ny teknologi, innovation og fremtidens medarbejdere - emnerne er mange, når DM&E byder velkommen til Vidensdage, som i år har temaet: ”En branche i forandring – Hvor er vi på vej hen?”

”Udviklingen går stærkt i vores branche, og det er ikke altid, vi kan se, hvor udviklingen vil have os hen, før den er i gang”, siger branchedirektør Bent Juul Jørgensen, som mener, at DM&E som brancheforening er forpligtet til at italesætte forandringerne:

”Vi har en forpligtelse til at skubbe vores medlemmer og sætte et tema op, der rykker dem og deres virksomhed. Det sikrer, at vores medlemmer ikke fejlinvesterer i områder, som forsvinder, men at de har øjne for de nyeste teknikker og løsningsmodeller.”

30 indlæg på to dage

Deltagerne til Vidensdagene kan se frem til flere end 30 indlæg fordelt på fire fagspor, hvor Tune Hein kickstarter med et indlæg med titlen ”There is a dragon at your doorstep!”, som sætter fokus på de forandringer, der sker omkring os i et stigende tempo – også kaldt disruption.

Herefter følger en række indlæg om den faglige udvikling i branchen, hvor bl.a. maskiner til fremtidens skove, cirkulær økonomi inden for nedbrydning og fremstilling af protein fra græs er nogle af de emner, der er med til at sætte dagsordenen.

Selvom fagstoffet er vigtigt, prioriteres det kollegiale samvær også højt til Vidensdage.

”Pauserne mellem indlæggene er et af de frirum, hvor medlemmerne møder kendte som nye kollegaer. Torsdag aftens tema er irsk aften, hvor vi mødes i afslappede omgivelser, der giver rig mulighed for at dele erfaringer med kolleger i branchen”, fortæller Bent Juul Jørgensen.

Vidensdagene, som finder sted d. 19.-20. januar 2017 på Hotel Pejsegården i Brædstrup, er noget foreningens medlemmer sætter stor pris på - ifølge branchedirektøren får deltagerne nemlig helt sikkert noget med hjem, så kan forbedre deres virksomhed.

”Vi ser frem til et par gode dage i Brædstrup, og vi håber, vi igen i år slå vores rekord med deltagerantal”, siger Bent Juul Jørgensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle