Megamejetærskeren kører i USA - Danmark har lange udsigter

Det er først om tre år, at Tribine vil sælge deres mejetærsker uden for USA.

I tanken bagerst er der en kapacitet på 35.000 liter. Det er altså tre gange så meget som mange andre mejetærskere og svarer til at fylde en lastbil.

Tribine-mejetærskeren er da også på mange måder noget helt særligt, ikke mindst på grund af mejertærskerens knæk.

Mejetærskeren kom i produktion forrige vinter. De produceres pr. ordre. Det er altså anden sæson, hvor de orange mejetærskere kører på markerne. Men det er nok kun i USA og Canada, at særsynet ville kunne ses de kommende år.

Greg Terjesen, salgschef for det amerikanske selskab, fortæller til Landbrugsavisen.dk, at udsigterne til eksport stadig ligger nogle år ude i fremtiden.

"I det korte løb, de næste to år, vil vores fokus være på det nordamerikanske marked. Om tre år vil vi selektivt gå efter de internationale markeder, baseret på markedsmuligheder for Tribine-mejetærskeren," skriver Greg Terjesen i et emailsvar.

Og hvem er så den typiske køber? Hver kunde er forskellig, understreger Greg Terjesen. Men størrelsen betyder naturligvis noget.

Svineproducent misser borgmesterpost på Fyn efter vælgerlussing 22. november · 11:27

"Personligt ville jeg ikke anbefale en Tribine til en kunde, der har mindre end 1500 acres (607 hektarer, red.) at høste," svarer Greg Terjesen.

Tribine er firehjulstrukket med to 590-hestes motorer. Mejetærskeren styrer på alle fire hjul. Det giver ifølge Ben Dillon, Tribine, vi interviewede sidste år, en mindre venderadius og begrænser marktrykket. Sidstnævnte har været vigtigt. Derfor er korntanken placeret i den bageste del af den knækstyrede mejetærsker.

Tribine mejetærskeren er udstyret med en 1.900 liters tank til dieselolie.

"Vi kører på store arealer. Derfor har det været vigtigt at udvikle en maskine, der kan køre en hel omgang på markerne uden at skulle tømme af, og vigtigt er det også, at den kan køre i et helt døgn på en tank dieselolie," forklarede Ben Dillon.

Videoen øverst er produceret af Tribine.

Emneord

video

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu