Milliardær og godsejeres fælles landbrug i Slovakiet fordobler overskud

Det danskejede storlandbrug i Slovakiet, Donau Agro Aps, der ejes af blandt andre en række adelige og godsejere, har gjort det klart bedre end forventet i 2020.

Donau Agro ApS, der investerer og driver landbrug i Slovakiet, har klaret sig bedre end budgetteret i 2020. 

Det fremgår af koncernens resultatopgørelse, der viser et overskud for året på 13,2 mio. kr.

Det er næsten en fordobling af året før hvor resulatet lød på 7,3 mio. kr.

Resultatet er klart bedre end forventet for året og skyldes højere udbytter og højere priser end budgetteret, lyder det i årsrapporten. Samtidig er resultatet det bedste i de seneste fire år. 

Donau Agro driver landbrug med planteproduktion på et areal, der måler mere end 14.000 hektar i Slovakiet. Det svarer til mere end Samsøs samlede areal.

I 2018 købte Bestseller millardæren Anders Holch Povlsen gennem sin koncern Heartland 45 procent af virksomheden Donau Agro ApS.

Bestyrelsen i selskabet tæller desuden flere adelige og prominente personer.

Formand  for bestyrelsen er godsejer, kammerherre, hofjægermester Jørgen Skeel og består derudover af lensgreve Bendt Wedell, der er Danmarks næststørste jordejer, Ditlev Gustav Wedell-Wedellsborg, godsejer Niels Skou, kammerherre og tidligere L&F formand Michael Brockenhus- Schack, Landmand Per Lykkegaard Christensen og endelig Lego-familiemedlemmet Anders Kirk Johansen.

Selskabets egenkapital lyder i 2020 på 310 mio. kroner. 

I indeværende år forventer Donau Agro at tjene mellem 10 og 12 mio. kr. før skat med det nuværende aktivitetsniveau.

Obs. Tidligere fremgik af teksten at Per Lykkegaard Christensen var godsejer. Det er ikke korrekt og vi beklager fejlen. 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle