Minister vil udskyde drøftelser af klimaplan pga. corona

Fødevareminister Mogens Jensen vil først drøfte klimaanbefalinger efter corona-krisen er drevet over. Forsyningen af fødevarer er det vigtigste lige nu, lyder det.

Mandag afleverede fødevare- og landbrugssektoren sine anbefalinger til, hvordan sektoren kan nå en en 70 pct. klimareduktion i 2030 til fødevareminister Mogens Jensen (S).

På grund af den nuvrende corona-krise vil ministeren dog gerne vente med at drøfte anbefalingerne, lyder det i et skrifligt citat fra ministeren:

"Jeg vil gerne takke klimapartnerskabet for det store arbejde, som de har udført med anbefalingerne, og jeg ser meget frem til at drøfte dem", lyder det i udtalelsen, der fortsætter:

"Men her og nu har fødevare- og landbrugssektoren en vigtig opgave i at holde landets forsyningskæder åbne. De ansatte på landets slagterier, på gårdene og alle steder i fødevarebranchen spiller en nøglerolle i forhold til, at befolkningen skal have mad på bordet. Derfor finder jeg det mest rigtigt, at vi venter med at drøfte anbefalingerne".

kan nå over 70 pct.

I den rapport sektoren har afleveret, lyder det, at fødevare- og landbrugssektoren kan nå en reduktion på 62 pct. i 2030 ift. 1990-niveau med kendte virkemidler.

Med forskning og udvikling kan man nå 72 pct. reduktion.

Omkostningerne bliver vurderet til at være på over 25 mia. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle